Rekord se podařil! 412 kočárků!

Ano, pokus o vytvoření českého rekordu o největší počet dětských kočárků na jednom místě se podařil!

Ve Žlutých lázních se ve středu 22. září odpoledne sešlo celkem přes 600 maminek s kočárky a malými dětmi. Díky patří vám všem, kdo jste přišli a vyjádřili tak svůj názor, že maminkám a jejich mrňouskům by v dopravních prostředcích mohlo být lépe. A stačilo by tak málo.

Začínáme

Je druhá hodina odpoledne, nebe bez mráčku a do pražských Žlutých lázní začínají proudit první maminky s kočárky. Stánky s dobrotami a různými užitečnostmi čekají na své návštěvníky. Začíná se roztáčet tombola.
„Dobrý den, jsme rádi, že jste tady,“ moderátor Petr Král zahajuje čtyřhodinový program plný zábavy, potěšení i poučení.
První vystupuje na podium naše přední autorka, gynekoložka MUDr. Radka Gregorová. Maminky ji zvědavě okukují: to už začínají představovat novou Těhulku LIVE?


Fotografie s minimálně 412 kočárky. Zatím nevídaný rekord!

Lékařka těhulka

„Čím můžu jako těhulka svému miminku uškodit?“ Opakuje lékařka moderátorovu otázku a vyjmenovává hříchy, kterých se rozumné mámy nedopustí.
Maminky s kočárky se usmívají – ne, to není nová Těhulka LIVE, ale autorka článků o gynekologii a porodnictví, kterou z našeho webu tak dobře znají. Požehnaný stav lékařky komentuje i moderátor. Dozvídáme se, že paní doktorka bude mít miminko právě pod stromečkem. Gratulujeme.
Jak přežít přerod partnerky v maminku anebo jak by se měl otec věnovat miminku, jsou otázky pro dalšího hosta, psychologa Mgr. Martina Prokeše, dvojnásobného otce. Svým vtipem baví všechny, kteří právě nemusejí prchat za utíkajícím dítětem nebo sledovat výkony nadšené ratolesti ve skákacím hradu.


„Tahle akce je skvělá, měla by být častěji. Mít na jednom místě tolik zábavy, která je zároveň pro děti i pro maminky, navíc možnost ptát se různých odborníků na jednom místě. Nic takového tu ještě nebylo,“říká maminka Petra.

 

Šťastná máma

„Šťastná máma, šťastná rodina, praví jedno belgické přísloví.“ Na závěr vystoupení psycholožky doktorky Tamary Cenkové se rychle vysmrkám. Nejsem sama. Krásné, lidské pohlazení. Díky, Tamaro!
Dojetí rychle roztancují mladinké mažoretky. Vystřídají je mladé tanečnice. S aerobikem se začíná už ve třech letech, dozvídáme se vzápětí. naopak začít s břišním tancem není nikdy pozdě a štíhlý pas je dokonce na překážku. Sympatická kratochvíle. Zájemkyně o přihlášky pro obě disciplíny se jen hrnou.

Jsem tady!

Je půl čtvrté a stánky u všech dobrot i prostor před skákacím hradem zejí prázdnotou. Každá maminka chce patřit k fotografii, jejímž prostřednictvím může vzkázat – jsem tady i se svým mrňouskem! Prosím, buďte k nám ohleduplní.
Všichni máváme k azurovému nebi. Vysoko nad námi je na plošině fotograf, který zaznamená každou z nás a zároveň všechny dohromady. Tři, dva jedna, teď – ještě jednou zamáváme a vypouštíme balónky se vzkazy Pražanům. Kdopak je asi najde? Najednou se ozývá dětský pláč: To byl můj balónek! Tak rychle pro nový.


Největší atrakcí bylo focení v improvizovaném ateliéru Fotopromě.cz. Více fotografií vám ukážeme ve středu 29. září.

Komisař z agentury Dobrý den končí počítání. Vypadá to nadějně, možná se každá z nás skutečně stane součástí českého rekordu, a ani nemusíme slupnout kilo párků za minutu nebo si nacpat dvacet pivních tácků do pusy. Jen se nakonec ukazuje, že ne všechny kočárky se na focení stihly z velkého areálu dostat včas, některé maminky řešily v přebalovacím a kojícím koutku jiné starosti. A navíc komisař trval na tom, že maminky musejí před pódiem při focení odevzdat další kupón, jakoby nestačil ten u vstupu. Samozřejmě, že některé maminky kupón neodevzdaly nebo tak udělaly pozdě. Nevadí, stejně rekord máme, a to fantastický.

Rekord je tady!

Povedlo se! Všichni jsme součástí báječného rekordu. Žádné přecpávání, ale tolik potřebné poselství – jsme tu, my, šťastné mámy, nezapomínejte na nás! Děkujeme!


Dobroty a úsměvy na každém kroku. Prostě krásný den.

Podpis? Nás, 412!

Je šestá hodina večerní, setkání s našimi čtenářkami se blíží ke konci. Ty, které spěchají na večerní koupání nebo za hladovým tátou, tvoří přepestrého hada v hlavním východu z lázní. Každá maminka dostává naši knihu Babyweb do ruky. Vzniká lehká vřava, nic lepšího si nemůžeme přát.

Prostě pohoda

Žluté lázně však zdaleka ještě neosiřely. Na lavičkách, na trávě, ale vlastně všude kolem nás zůstává mnoho maminek s mrňousky a užívají si závěru krásného, hřejivého dne.
„Pouhou“ přítomností podpořily názor, který snad pomůže smazat zbytečné šrámy těch nejkrásnějších dnů. Dnů mateřství.

Užívejme si je.
A ještě jednou, děkujeme.

Chcete najít na fotografii právě sebe? Již zítra vám představíme naší fotogalerii z celé akce.

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist