ATOPICKÝ EKZÉM Mám 3 měsíčního chlapečka.Asi…

ATOPICKÝ EKZÉM Mám 3 měsíčního chlapečka.Asi od 2 měsíců má suchou pokožku,na dotek drsnou. Občas se mu vytvoří na tělíčku červené skvrny, na dotek taky drsné a suché. Zkoušeli jsme už všelico. Pediatr mi doporučil – olivový olej, calcium mast, lipobase mast, lipolotio mlíčko, omývat tělíčko v černém čaji. Malý má však problémy s pokožkou pořád. Prosím poraďte.

Odpověď

Citlivá a suchá pokožka s červenými skvrnami, které popisujete, je příznakem prvých projevů atopického ekzému, jehož první příznaky se objevují práve mezi 2. - 4. měsícem. Z vyjmenovaných prostředků, které používáte, se mi zdá, že je příliš často střídáte. Efekt ošetřování nemůže přijít dříve než za 14 dnů, ale spíše až za 4 týdny. Doporučovala bych Vám připravit 3x v týdnu koupel v řepíku lékařském a několikrát denně promašťovat obličej, tělo i končetiny krémem s ovsem, který má protizánětlivé účinky (Aderma exomega krém), je volně prodejný v lékárně. Samozřejmostí musí být i Vaše nedráždivá dieta (pokud kojíte), oblékání Vašeho chlapečka jen do čisté bavlny a hlavně lehce, aby se nezapotil. Dobře máchejte kojenecké prádlo a používejte jen prací prášky určené pro kojence. Pokud neuvidíte během 4 týdnu žádné zlepšení, objednejte se na Vaše kožní oddělení, bude nutná cílenejší léčba po vyšetření Vašeho dítěte.

28.8.2012 5:47

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist