19. tt: Druhá kontrola v poradně

TĚHULKA HELENA Proč jsem zvaná v 19. týdnu do poradny, když ve 21tt jdu na další velký ultrazvuk? A co se vlastně v té poradně bude dělat? Do poradny se asi chodí i mimo ultrazvuky, jen mi to poprvé sestřička ve 12tt spojila, abych nemusela jezdit dvakrát. Mám s sebou přinést ranní moč. Tak uvidíme, co se bude krom kontroly moči na cukry a bílkoviny dělat.

Sestřička mi měřila tlak, ptala se mne na hmotnost a jestli je všechno v pořádku. Pak kontrolovala papírkem moč a zhodnotila, že je vše bez problému. Pak mne objednala za měsíc do další poradny a řekla, že to je od ní všechno. Ptala jsem se, jestli mám jít domů? Sestřičku to pobavilo a mile se usmála. Domů ještě ne, nejdřív k paní doktorce.

To už jsem si vůbec nedovedla představit, co mi bude paní doktorka dělat. Když mne zvala dál, řekla, ať se posadím k ní ke stolu. Ptala se, jestli mám jakékoliv problémy – tvrdnutí břicha, bolesti, krvácení. Jestli už cítím pohyby miminka. Jenže ty já nedokážu ještě rozeznat – paní doktorka souhlasila, že je ještě brzo. Pak mi řekla, ať si odložím a lehnu k ultrazvuku.

Kontrolovala srdeční ozvy plodu přes bříško ultrazvukem a pak pohmatem děložní čípek. Prosila jsem o fotku miminka, když už paní doktorka dělala ten ultrazvuk. Chtěla jsem mít třetí fotku do fotoalba. Prý je ale mimčo špatně natočené a fotka nebude hezká. To mi vůbec nevadilo, přišel mi to stejný pohled jako fotky před tím. Paní doktorka tam holt vidí mnohem více než já. 🙂 Prý to je všechno a další podrobné měření a genetické vyšetření vývoje plodu mne čeká na velkém ultrazvuku za dva týdny. Radši jsem se ptala, jestli můžu vzít s sebou manžela – byl sice už i minule, ale jen tak ze slušnosti. Prý není vůbec problém. Tak se pohlaví miminka dozvíme oba najednou. 🙂 Jsme pak dohodnutí, že začneme vymýšlet jména. Jsem moc zvědavá, jak se budeme dohadovat. 🙂


Helena právě prožívá 19. týden těhotenství. Vy také? Chcete vědět, co se v tomto týdnu děje s vaším tělem? 

b633476598316866011.jpg

16.2.2017 9:10  | autor: ZuzkaIv

Další blogy

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist