21. týden aneb Cvičme v rytme a žrací orgie

KLUB TĚHULEK! VENDULA Od 20. týdne si začínám teprve 100% uvědomovat, že jsme dva. Pohyby Vašíka jsou už dost zřetelné a viditelné i „pouhým okem“. Začíná se ze mě stávat velrybí potomek, mláďátko vorvaně, zkrátka se zakulacuju statečně a chutí mám opravdu na výběr.

Foto z ateliéru Fotopromě.cz


Je teď pro mě snazší si po vydatné večeři v restauraci dopřát ještě sladký kopeček vanilkové zmrzliny obalený v pistáciových pražených oříšcích a zalitý vydatnou dávkou čokoládového horkého fondánu se sdělením: „Já jsem sice po večeři, ale na tohle má chuť Véna!“ Dopřát si celou pizzu sama. Sníst plnej talíř vepřo-knedlo-zela a zapít to deckou krásně vychlazené Plzínky a mít možnost si vše řádně okecat, že přeci jen na to nejsem sama. Objednání si v restauraci začíná být pro mě taky dost velkým problémem, obzvlášť, když menu má víc stran než bakalářská práce studenta vysoké školy a když už konečně máte vybráno a Vaše chuťové pohárky hoří nedočkavostí, zhatí Vám vaše plány číšník, který kolem Vás projde s talířem naprosto jiného jídla, kterého rekognoskujete až ke stolu, kam položí talíř a pomalu s nadzvednutím ze židle se musíte přesvědčit, že Vaše volba se dá, vlastně musí, ještě změnit.

A televize? To je vůbec úhlavní nepřítel číslo jedna. Stačí reklama na nějakou dobrotu a i přes veškerou lenost, která Vámi mává z boku na bok na kanapi, se teda zvednete a „běžíte“ (mno,…ono s tím běháním to spíše metafora než cokoliv jiného) do prvního a nejbližšího krámku si to honem rychle koupit a chraň je ruka pánbůh, že to nemají.

A to už nemluvím o tom, že při cestě jakýmkoliv dopravním prostředkem sledujete naší krásnou přírodu, ale přeci jen Vás víc zajímá fauna. „Hele bažant!“ – mozek přepíná do režimu jídlo a vy už si ho představujete, jak by mu to asi slušelo na krásném velkém bílém talíři na víně. Husa, zobající před malebnou chaloupkou zrní, evokuje křupavou kůžičku upečenou do hněda zasypanou notnou dávkou kmínu, roztomilá srnečka pasoucí se na čerstvé travičce na poli zase naprosto delikatesní svíčkovou s karlovarským knedlíčkem. : -)

Chutě u mě jednoduše nyní vedou a drží si svojí lajnu na prvním místě a nikoho jinýho sem pustit, jen tak nenechají.

I když?! Těsně v závěsu za mými chutěmi je ten náš atlet. Co to naše dítě začíná vymýšlet za sestavu na blížící se olympiádu, to mi hlava nebere. Rozhodně mě nenechá jen tak ležet v klidu na zádech, které, poslední dobou, začínám občas cítit. Jsem zvědavá, jak bude reagovat na cvičení. Dnes půjdeme poprvé na gravid jógu. Jak se asi jemu bude líbit, že máma začíná dělat pohyby, které on zatím nezná, jak se na to bude tvářit? Bude taky unavený po hodince protahování a dá večer na chvilku pokoj? To se uvidí a já se těším na to, až Vám o tom budu moci podat další zprávu.
Za týden ahoj : -)


Vendula právě prožila 21. týden těhotenství. Vy také? Chcete vědět co se děje v tomto týdnu?

b633476599764788426.jpg

23.4.2015 12:30  | autor: Vendula Doudová

Další blogy

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist