Celá nafouklá

KLUB TĚHULEK! BARČA Omlouvám se, že začnu dnešní článek pesimisticky, ale musím přiznat, že poslední týdny těhotenství mi dávají zabrat. Mám tři týdny do termínu porodu a poslední dva týdny mi začaly různé zdravotní komplikace, které se mi celé těhotenství vyhýbaly.

Foto z ateliéru rodinné fotografie Fotopromě.cz


V noci se mi nedaří moc spát, přes den jsem pak ospalá tak, že mi padají oči, ráno mám úplně necitlivé prsty na rukou, prsty jsou po noci oteklé a dost to bolí, chodidla mi taky natekla, takže se vejdu jen do jedněch uzavřených bot, které mám trochu větší. Zatím stále chodím v sandálech a doufám, že z toho nebudu nachlazená. 🙂 A taky mi dost otekl obličej, to teda nijak nebolí, ale vypadám dost jinak, tak už se těším, že celá splasknu. Ale celých osm měsíců bylo krásných a bezproblémových, takže si nechci stěžovat a jsem hrozně vděčná za můj průběh těhotenství.

Dnes si mě poprvé převzali do péče v nemocnici, kde budu rodit. Byla jsem na poslechu srdečních ozev, se mnou tam seděla holka, která má termín porodu téměř jako já a neměla vůbec žádné břicho, měla asi takové, jako když se já víc přejím. Potom se na mě podíval pan doktor, udělal mi ultrazvuk a pozvali si mě zase za týden.

Porodní sály a celé gynekologické oddělení je zde dva roky nové, takže to vypadá moc dobře. Tašku do porodnice už mám nachystanou, většinu věcí pro miminko mám taky připravenou, ještě dokoupit pár drobností, všechno vyprat a vyžehlit a mrňousek už se může narodit. Moc se na něj těším, pohyby v břichu jsou teď hodně silné, cítím, jak už se tam nemůže moc vejít. Zároveň jsem i moc zvědavá, jaký to bude pocit, být zase sama, nikoho v bříšku necítit. Určitě to bude dost divné, přece jenom několik měsíců ho každodenně cítím a krásně spolu komunikujeme.

Ještě jsem si dopřála za krásného počasí na začátku září výlet do Beskyd. Dala jsem manželovi k Vánocům startovné na Beskydskou sedmičku – běžecký závod přes sedm Beskydských vrcholů. Závod startoval v pátek v deset hodin večer, takže na startu jsem ho sice nepodpořila, ale v sobotu brzo ráno jsme s kamarádkou, jejíž manžel taky běžel, vyrazily a v osm hodin jsem se s ním potkala na jedné z občerstvovacích stanic. Poté jsem přejela na další úsek trati, kde jsem si lanovkou vyjela na Pustevny, trochu se prošla a pak se posunula do cíle závodu, kde jsem manžela přivítala.

Zvládl závod skvěle, dojeli jsme v noci domů a na to, že on měl v nohách skoro sto kilometrů a dva dny nespal, tak jsem to byla já, kdo celou neděli proležel.

Ještě jsem se chtěla zmínit o tom, že mám balonek Aniball a tak jsem se zeptala svého gynekologa, zda s ním již můžu začít cvičit, protože v pokynech je uvedeno začít čtyři až tři týdny před termínem porodu. Pan doktor mi doporučil ještě alespoň týden počkat, že prý má strach, abych si tím nerozjela porod.

Prosím, můžete do diskuze napsat vaše zkušenosti s balonkem Aniball?

Moc vám děkuju, ahoj příští týden.


Barča je ve 36. týdnu těhotenství. Chcete vědět, co se děje s jejím tělem?

b633476598512953486.jpg

21.9.2016 12:38  | autor: Barbora Čapková

Další blogy

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist