Dukanova dieta

Dukanova dieta je jednou z nejrozšířenějších diet vůbec. Je populární, držela ji nejedna známá osobnost včetně Jennifer Lopez, nebo Kate Middleton, je úspěšná, pomohla zhubnout milionům lidí po celém světě a její autor, doktor Pierre Dukan, ji zdokonaluje už dlouhých čtrnáct let. Zkrátka, stojí za zmínku.

Kdysi, už je to nějaký ten pátek, jsem i já Dukanovu dietu držela. To víte, vždycky se hodí, když máte nějaké to kilo dole. Jenže trpělivost nebyla nikdy mojí největší ctností a tak jsem to po pár měsících, a pár kilech, zabalila.

Jenže tentokrát je to docela jiné. Moje hubnoucí touhy mě přepadly naplno a já si pořídila pár zajímavých knížek, které by mi pomohly ke shození mých objemných madel lásky. A právě Dukanova dieta je jednou z nich. Tedy lépe řečeno Dukanova dieta 2014 s novými recepty.

Tak tak, tuhle knížku jsem si pořídila hlavně kvůli těm receptům, protože – musím se přiznat – jídla podle téhle diety mi vážně přirostla k mým chuťovým buňkám. A o to víc pak recepty z téhle nové kuchařky. Je tu spoustu bezmasých jídel, sladkých pokrmů, nápojů a koktejlů – když jsem si to pročítala, už se mi sbíhaly sliny.

Nicméně, k samotnému dodržování Dukanovy diety jsem se ještě neodhodlala. Jsem na to asi moc líná – ale snažím se to dodržovat aspoň tak napůl. Kdyby mě tak viděl pan Dukan, asi by ze mě nebyl moc odvázaný, ale co se dá dělat.

V každém případě bych Dukanovu dietu 2014 chtěla moc pochválit. Je to sice především kuchařka, ale i tak obsahuje stručně popsanou celou metodu diety se všemi fázemi hubnutí, historii diety a její vývoj a spoustu věcných informací a rad ohledně potravin.

Čtyři fáze Dukanovy diety

1.fáze – útočná. Jde o dietu „čistých proteinů“, která zabezpečuje její prudký start. Prakticky stejně rychlý jako při půstu nebo práškové proteinové dietě, ale bez oněch vedlejších účinků.
2.fáze – střídavá. Čistě bílkovinové dni se střídají s dny, kdy se kombinují bílkoviny se zeleninou; tato fáze umožňuje bez přerušení dospět až k požadované tělesné hmotnosti.
3.fáze – konsolidační. V této fázi se upevňuje získaná hmotnost, jelikož po rychlém úbytku kilogramů má tělo tendenci je mimořádně lehko nabrat zpět.
4.fáze – definitivní stabilizace, kdy jednou do týdne, každý čtvrtek, je třeba držet čistě proteinovou dietu jako v útočné fázi, a to až do konce života, nepoužívat výtah a konzumovat 3 polévkové lžíce ovesných otrub. Tyto tři příkazy jsou striktní a není možné o nich diskutovat.

A pak jsou tu ty zmíněné recepty. Je jich vážně hodně, jsou přehledné, srozumitelné, jednoduché, rychlé, už od pohledu jistě chutné a navíc doplněné malými, roztomilými ilustracemi. Vážně na to dostanete chuť!

Moc dobře se znám a vím, že na diety nejsem, ale tahle knížka ve mně pořád hlodá. Nasadila mi brouka do hlavy a možná se nakonec vážně stane, že ji začnu držet – tentokrát už pořádně. Bylo by na čase. Každopádně Dukanovu dietu 2014 doporučuju všem, kdo se chtějí dobře najíst. A je jedno jestli ji držíte, anebo to šidíte jako já.

30.7.2014 4:44  | autor: Morsie
Více o tématu: bílkovinyreceptytělovývoj

Další blogy

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist