Dva v tom: „3 týdny do dne D“

KLUB TĚHULEK! KRISTÝNA Začínám konečně vnímat tu domácí pohodu, kvůli které jsou budoucí maminky před porodem doma.

Foto z ateliéru rodinné fotografie Fotopromě.cz


Všechno už mám hotové, do porodnice jsem připravená a tak vlastně už si jen užívám sama sebe, protože já konečně teď nic NEMUSÍM. Nikdo mě nikam nehoní, nemusím spěchat do práce a poté rychle na nákup, abych pak stihla uvařit večeři, než se mi vrátí manžel domů z práce. Teď to vše dělám s láskou. Vím, že je to jen dočasné, protože na to vše mám teď dost času, ale o to víc to vnímám a užívám si to.

Tento týden jsem absolvovala mou první kontrolu v poradně na Bulovce. Doporučili mi, vzít si s sebou svačinku s vodou, kterou jsem nestihla spořádat, ani se pořádně se začíst do knihy a už jsem šla na řadu. Je to tam jak na běžícím páse. Čekala jsem důkladnější vyšetření, ale asi ještě není třeba – až příště mě prý čeká 20-30 minutový kardiotokografický záznam, což je záznam srdečních ozev miminka, které hodnotí jeho kondici. Doktorka malé zkontrolovala tep, zvážili mě a za týden mě to čeká znovu. Za hodinku jsem šla domů s příjemným pocitem a s dotazníky, které máme doma vyplnit a vzít k porodu.

Mé hvězdné těhotenské míry ve 37tt jsou: 11 kg nahoře, 100 cm přes bříško a 100 cm přes prsa. Poslední týdny jde váha nekompromisně nahoru a to se nemusím ani přejídat po večerech čokoládou. 😀 Snažím se každý den nezapomínat na moje „pomůcky k porodu“ a do toho pravidelně cvičím na míči. Posiluji hlavně pánevní dno a záda, abych předešla pozdějším případným problémům po porodu.

V posledních týdnech mají budoucí maminky živé sny o porodu, které nejsou prý moc příjemné. Já ještě tedy žádný neměla a to skoro každý večer koukám na horory, když manžel usne. 🙂 Myslím si, že je to hlavně z důvodu toho, že jsme chodili na ty předporodní kurzy, byli se podívat na sálech a šestinedělí a hecuju se v tom, jak nejlépe psychicky i fyzicky být na vše připravená. Já se prostě toho nebojím a manžel mi věří natolik, že je úplně v životní pohodě, ten mi jen řekne „ty to dáš miláčku, o tebe strach nemám :-)“, asi má spíše strach sám o sebe, aby to zvládl na sále a neomdlel mi tam. 🙂

Jak mi je 3 týdny před porodem?

Nechci psát o tom jak mi je, protože víte, že je mi moc dobře, až na ten stále více se komplikující spánek, ale chci vám spíše říct co a jak se cítím. Vzhledem k tomu, že celým mým těhotenstvím proplouvám v psychické i fyzické pohodě, tak mi vůbec nedochází, že se den D blíží mílovými kroky a že vlastně můžu porodit už každým dnem. Možná je to i díky tomu, že moje maminka mě i mou sestru přenášela 14dní po termínu a tak mám v hlavě vsugerováno, že budu také přenášet. Domluvila jsem si proto s mamkou kino, jdeme na premiéru filmu „50 odstínů šedi“, která se koná 12.2, je to 6 dní před termínem porodu, ale já tam nemůžu chybět! Nejsem taková ta rozněžnělá, bojácná maminka, která když cítí své miminko v bříšku, dojímá ji to. Já to beru jako životní úděl ženy, který k partnerskému životu prostě patří. Když se dva milují, není co řešit. Pokud chceme utvořit plnohodnotnou rodinu, tak už chybí jen to jedno, co nosím 9 měsíců pod srdcem.

Těším se, jak nám ta malá rošťanda změní celý život, na to komu bude podobná, jestli bude mít vlásky a povahu po mně či po tatínkovi, jsem zvědavá jak zvládneme výchovu dítěte, když sami jsme někdy ještě dětmi a jakými budeme rodiči. Zvládlo to, ale tolik rodin před námi, tak proč ne zrovna my. 🙂

Mně už do cílové rovinky toho moc nezbývá, takže i kdybych porodila teď, tak mám krásnou zdravou holčičku a můžu říct jen to, že těhotenství je dar a já si ho užila naplno!

Vaše Kristýna


Kristýna právě prožila 37. týden těhotenství. Chcete vědět, co se v tomto týdnu děje s vaším tělem?

 b633826779917455511.jpg

5.2.2015 12:19  | autor: Kristýna Havlíková

Další blogy

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist