Dva v tom: „čas přenášení“

KLUB TĚHULEK! KRISTÝNA Stále doufám, že tento týden už je pro mě poslední, ale porod stále v nedohlednu. Pokud čtete můj blog, který vychází ve čtvrtek 26.2. tak buďto už mám porod za sebou a určitě se to v brzské době dovíte, anebo už více jak týden přenáším a stále čekám, jestli se miminko umoudří. Měli by mě nechat maximálně 10 dní po termínu a pak mě čeká „vyvolávání“, které by mělo být 28.2. v sobotu (ještě že není přechodný rok jinak bych porodila s jistotou na 29.2 🙂 ).

 Foto z ateliéru rodinné fotografie Fotopromě.cz


Zkouším různé babské rady, které by mi měly pomoci, ale bohužel zatím to s mimčem ani nehne. Piju 2x denně maliníkový čaj a lněné semínko, mažu hráz, ehm ehm, ke snídani si dávám do vloček skořici, uklízím, cvičím, tahám se s nákupem do schodů, ale bohužel stále nic nepomáhá.

Mám za sebou tento týden již dvě poradny na Bulovce. U té první, která byla den před termínem porodu, mi doktorka řekla, že se zatím neotevírám, tudíž mi nemůže udělat ani „Hamiltonův hmat“, který některým ženám pomůže ke spuštění kontrakcí a jiným způsobí jen nepříjemné pálení, krvácení, bolesti a nic víc.

Doktorka mě tentokrát poslala i na UTZ na porodní sál, jelikož mi přišlo, že den před poradnou mi začala odtékat plodová voda, tak aby vše raději prověřili. Čekání v „porodní hale“ byla noční můra, v přípravně byla zrovna rodička, která to opravdu silně prožívala, řvala na celou halu, jak strašně jí to bolí, sestřičky tam pobíhaly, smály se a já to musela poslouchat. Tam si to hned člověk rozmyslí, že rodit rozhodně nechce!!! No nic, to jsem si měla rozmyslet dřív. 🙂 UTZ dopadl dobře, plodová voda mi zatím neotekla a malá má prý 3200g.

Druhá poradna, která byla v pátek brzo ráno, už byla trochu náročnější. Na kardiotokografickém záznamu jsem strávila přes 40 minut, protože malá se nechtěla vzbudit. Něco málo jsme, ale vyplodily a k tomu mi sestřička oznámila, že mi už hezky tvrdne břicho a miminko na to pěkně reaguje, koukala jsem na ni jak na blázna, že jsem vůbec nic nepoznala. Dobrou zprávou pro mě bylo to, že prý díky tomu budu mít možná menší bolesti. Vyšetření u doktorky proběhlo v duchu Hamiltonova hmatu, který mi byl na můj souhlas proveden. Teď budeme čekat, jestli to se mnou něco udělá, jinak mě příští týden, když stihnu dvě poradny (v úterý a v pátek) čeká další Hamiltonův hmat a když mi ani to nepomůže tak přijde na řadu osudná sobota a začneme vyvolávat.

Hamilton opravdu funguje:

Vyvolávat se nebude. Je sobota ráno a oděšla mi hlenová zátka s plodovou vodou. Já ležím s pětiminutovými kontrakcemi na přípravně v porodnici na Bulovce. Doufám, že v brzké době dám o sobě vědět. Snad vše dobře dopadne a já s malou princeznou budu brzy v pořádku doma!

Vaše momentálně trpící Kristýna

PS: V sobotu 21. února přišla tato SMS: Konečně jsme se dočkali! Narodila se nám krásná holčička Miss Bulovka. Jmenuje se Nikolka, měří 49 cm a váží krásných 3160 g. Kiki a Niki byly statečné a obě jsou v pořádku.


Kristýna právě prožila 40. týden těhotenství. Chcete vědět, co se v tomto týdnu děje s vaším tělem?

 b633826779917455511.jpg

26.2.2015 12:28  | autor: Kristýna Havlíková

Další blogy

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist