Dva v tom: Přípravy na předsudky

KLUB TĚHULEK! KRISTÝNA Přijde mi, že čím dál tím víc v dnešní době slýchávám negativní tlak od lidí okolo sebe, v televizi či si stačí přečíst článek v novinách, co mě čeká, když si budu chtít pořídit miminko, je to furt dokola.

Začíná to tím, že „budu mít nateklé nohy, obří překážející břicho, ranní nevolnosti, samé divné chutě, jako třeba noční požírání okurek se šlehačkou, přiberu 20kg a pak to budu dávat horko těžko dolů, nějaký ten čas si pořádně nezapařím s přáteli, porod je ta nejhorší bolest na světě“ a „život končí“, na dovolenou se dlouho nikam nepodíváš, vyspi se teď, protože během prvních měsíců se pořádně nevyspíš a miminko je na dnešní dobu velmi finančně náročné“.

Kdybych měla všechny tyto předsudky poslouchat a řídit se jimi, tak si miminko snad v životě nepořídím. Díky nim jsem se třeba hrozně bála porodu, ale až do chvíle kdy mi jedna porodní asistentka řekla: „Vždyť držet své novorozené miminko poprvé v náručí, je ten nejkrásnější pocit a nezapomenutelný okamžik ve vašem životě.“ Pak jsem změnila pohled jak na své těhotenství, které si snažím užívat naplno, tak na nadcházející porod. Popravdě, myslím, že to zatím zvládám lépe, než jsem sama čekala, i když vím, že některé nastávající maminky toto štěstí nemají. Chodím stále do práce, cvičím a snažím se fungovat normálně, dokud to jen jde. Oteklé nohy se mi zatím obloukem vyhýbají, bříško mi nikterak nepřekáží, ranní nevolnosti a divné chutě nic takového mě nepotkalo … a Vánoční večírek si rozhodně nenechám ujít i s pupíkem :-).

Připravujeme se na narození naší holčičky už od chvíle, co jsme se to dozvěděli. Zjistila jsem, že rodina a přátelé jsou od toho, abychom si navzájem pomáhali. Nabídli nám svou pomoc a osvědčené rady. Díky nim už vrcholíme se základní výbavičku pro malou a ani nás to nebolelo. Předěláváme naši ložnici na ložnico/pokojíček. S manželem docházíme na předporodní kurzy, kde se nám snaží poradit a na vše nás připravit. Myslím si, že nám to hodně pomáhá, např. minulý týden nás provedli po porodních boxech a oddělení šestinedělí. To byl teprve zážitek, ale člověk aspoň vidí, do čeho jde a co se za těmi zavřenými dveřmi s nápisem „Porodní sál“ skrývá.

Čeká nás zlomový rok 2015, ale my ho zvládneme a čím dál tím víc se na něj těšíme :-).


Kristýna právě prožila 29. týden těhotenství. Chcete vědět, co se v tomto týdnu děje s vaším tělem?

 b633826779917455511.jpg

11.12.2014 12:21  | autor: Kristýna Havlíková

Další blogy

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist