Hrajeme si na raka

PAVLÍNINO MATEŘSTVÍ Stala se nemilá věc. Klárka mně spadla z lavice. U babičky a dědy je v kuchyni lavice. Jelikož skoro celé dopoledne trávíme tam, kvůli přípravě jídla, máme Klárku u sebe. Dávali jsme ji na lavici. Protože je poměrně úzká, přisouváme k ní ještě židli, aby se plocha zvětšila a zároveň to měla být i zábrana, aby se Klárka nepřekulila.

Je to zhruba 3 týdny, co jsme byly s Klárkou samy. Odložila jsem ji na chvilku na lavici a šla si zalít čaj. Najednou slyším ránu. Otočím se a Klárka byla na zemi. Z lavice je to docela výška. Úplně ve mně zamrazilo. Okamžitě jsem k ní letěla a vzala ji do náruče. Chodila jsem s ní po obýváku a chlácholila ji. Plakala docela dost, ale jen krátce. Pak jsem opatrně zkoušela, zda jí něco nebolí – ruce, nohy, zda nemá pohmožděnou hlavičku nebo cokoliv na těle. Naštěstí jí nic nebylo. Blesklo mně hlavou, že se mohla stát tragédie, že mohla být po pádu postižená nebo že si mohla něco zlomit. Mohu říct, že je to naposledy, co jsem ji nechala samotnou na lavici. Nyní už ji pokládám zásadně na její hrací plochu do obýváku nebo si ji dám k sobě do kuchyně do jejího křesílka. Děti jsou údajně gumové, ještě že tak.

Také jsem přemýšlela, jak bude babička reagovat, až jí sdělím, že mně Klárka spadla. Kupodivu nehubovala. Říkala, že jí také spadl syn ještě jako miminko. Zato tatínek se čertil. Připomínal mně to ještě týden. Pochlubila jsem se taky kamarádkám, jaká jsem nezodpovědná. Ujistily mě, že se jim to také povedlo. Jedné spadlo dítko z postele, jiné z kočárku.

Psala jsem, že se Klárce moc nelíbilo na bříšku. Nyní je už na bříšku sebejistá. V poloze na zádech je již minimálně. Zkouší se postavit na špičky nohou, v podstatě dělá kliky. Nožky správně střídá na lezení. Jenže místo dopředu se jí to zatím daří dozadu. Válí sudy sem a tam. Je jí všude plno. Položím ji na jedno místo a najdu úplně na jiném (samozřejmě na zemi). Točí se na bříšku kolem dokola, tomu se odborně říká pivotace. Asi tomu dal název nějaký tatínek, když mu to připomnělo chůzi z hospody. :oD

S babičkou se na ni můžeme dívat skoro pořád. Je to mnohem lepší a zábavnější nežli televize.

30.6.2015 11:30  | autor: Pavlína
Více o tématu: babičkacokolivsyntatínek

Další blogy

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist