Já a prdelka :-*

Zdravím všechny snažilky, těhulky, prvorodičky i zkušené maminky :). Ráda bych se připojila k Vám na babyweb.cz a mohla si s Vámi popovídat, nabrat zkušenosti i probrat trápení.

Dovolte, abych se představila. Jmenuji se Monika, za pár dní mi bude 29 let a čekám své první dítě. Vše je pro mě neznámé a nové a já nemám s kým bych si o tom pořádně promluvila. Ve svém okolí nemám žádnou těhotnou kamarádku a ty, co už děti mají vás sice vyslechnou, ale probírat se jim to už moc nechce. A já bych přitom nemluvila skoro o ničem jiném :). Jsem ten typ, že musím mít ohledně všeho co nejvíce informací, a znáte snad lepší místo kde tyto informace vzít, než od podobně „postižených“? 🙂

Teď tedy více o mě. S přítelem už chodím nějaký ten rok. Loni jsme si koupili byteček a začali uvažovat o miminku. Tedy já jsem začala uvažovat. Přítel byl pořád nějak na vážkách. Tak jsem mu řekla, ať si to pořádně rozmyslí – buď vysadím prášky a uvidíme (snažit se klidně můžeme i rok, dva) nebo tedy ještě chvíli počkáme, ale že stejně už moc dlouho čekat nechci. Vždyť mi za chvíli už bude 30!!

Přítel svolil a po několika ujišťování, jestli to tak opravdu chce taky, jsem vysadila prášky. Vůbec jsem to nějak neřešila. Milovali jsme se, když nám vyšel čas a na počítání ovulace či měření teploty jsem se vykašlala – nebyl na to ani čas, ani nálada. Zkusili bychom to až v případě, že by se nedařilo. A ejhle – po třech měsících od vynechání prášků bum – vynechala menstruace. Napřed jsem tomu nechtěla věřit – může to přece jen být tím, že jsem vynechala prášky, ale když se nic nedělo i další 2 dny, udělala jsem si test. A byly tam… ty 2 pověstné čárky. Zaplavila mě radost i strach. A tyto pocity mám vlastně doteď a to už mám ukončený 9 týden!! Na jednu stranu mám opravdu radost, pořád si hladím bříško a s prdelkou si povídám. Na druhou stranu se bojím – zvládneme to? budu dobrá máma? bude mimi v pořádku a zdravé? jak moc mi to převrátí život naruby? Máte někdo podobné zkušenosti či obavy? Pokud ano, budu moc ráda, když se se mnou podělíte.

Příště více o tom, jak těhotenství prožívám já i přítel, o nadcházejícím screeningu a strachu z něj a o tom, proč je prdelka prdelka ;).

Mějte se krásně, já a prdelka 🙂

28.7.2014 9:48  | autor: Monika

Další blogy

Autor nemá žádné další blogy

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist