Je to ten pravý?

No, buďme k sobě upřímní, kdo z nás má doopravdy idylický vztah naplněný nehynoucí láskou a porozuměním? Možná to tak bylo na začátku, ale teď už je to jenom síla zvyku – tedy v tom lepším případě. Ale ne vždycky to tak musí být!

Na osudovou lásku a souznění duší jsem věřila asi tak v šestnácti – tedy ve věku, kdy se to ještě smí. Pak jsem ale dospěla a musela jsem dostat rozum a uvažovat reálně. No celkem se mi to daří, ale občas v koutku duše ještě sním. A teď si tak říkám, co když klíčem ke skutečně plnohodnotnému vztahu je právě trocha toho nerozumu a naivity?

Nakonec jsem se rozhodla, že vztah se svou drahou polovičkou trochu vylepším, oživím – zkrátka aby to bylo jako dřív! Jenže snažte se s takovým polenem, jako mám doma. No, předem marný boj a tak jsem se nakonec vydala pro radu do svých oblíbených končin – do knihkupectví – a doufala, že objevím nějaký spásný nápoj lásky.

A oním nápojem lásky se mi stala knížka s docela příhodným názvem, totiž Síla osudové přitažlivosti. Nejdřív jsem tedy pojala podezření, když jsem ale knížkou zalistovala, usoudila jsem, že stejně nic lepšího neseženu. Na výchovu toho mého polena to stejně nezabere – vždycky optimistka.

Přesto jsem si knížku odnášela s nadějí.

Inu, nebudu chodit kolem horké kaše! Ani jsem nečekala, jakou trefu do černého jsem udělala. Nakonec mám pocit, že mi tahle knížka a především tedy autorka Cyndi Daleová dala daleko víc, než jsem si vůbec dovedla představit.

Síla osudové přitažlivosti vás donutí nad sebou zauvažovat a vy pak porovnáváte svoje zajeté mezilidské stereotypy, kvůli kterým se nedokážete vymanit z kruhu. U většiny příruček, které vám zaručují plnohodnotný trvalý vztah, se jen dozvíte, jak předělat svého partnera. Tady je to docela jinak – jedná se spíš o hloubkovou sondu do problematiky vztahů na duševní a psychické úrovni. A to všech vztahů bez výjimek – ať jde o práci, rodinu, kamarády, nebo již zmiňovaného partnera.

My lidé jsme druh společenský, tedy celý náš život se točí kolem vztahů. A podle jejich kvality se pak dál odvíjí i kvalita našeho života. Díky jednoduchému, čtyřstupňovému procesu nám knížka radí, jak získat chybějící kousky skládačky našich mezilidských interakcí. Autorka nabízí návody na to, jak si svým přístupem a pozitivní energií přitáhnout plnohodnotné vztahy, učí nás rozeznávat karmické vztahy od darmických, a mnoho dalšího.

Jednoduše, začátek změny musí proběhnout v našem nitru. Člověk se musí změnit, změnit svůj postoj a přístup a až pak teprve se dá mluvit o získávání nových a zdokonalování stávajících vztahů.

No, knížka je to skvělá, mě teď jen čeká úkol, kterého se trochu obávám. Totiž chtěla bych, aby si to přečetl i můj drahý.

7.5.2014 12:01  | autor: Morsie
Více o tématu: vztah

Další blogy

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist