Konečně kope

KLUB TĚHULEK! BARČA Týden opět utekl jako voda. Pro mě to byl hlavně týden plný pohybů miminka, protože po prvním nesmělém kopnutí se miminko postupně ozývá čím dál víc a já nemám pochyb o tom, že je ve mně.

Je to nádherný pocit, ke kterému jsem ještě nenašla přirovnání a taky jsem v životě nezažila nic hezčího. Neuvěřitelně mi za posledních pár dní vyrostlo břicho, cítím, jak se mi napíná kůže a tak pravidelně vtírám kokosový olej a doufám, že mi kůže nepopraská.

O striích jsem si přečetla jakýsi strašidelný článek, z kterého jsem nabyla dojmu, že se může stát, že jeden večer se nenamažu a ráno se s nimi probudím. Docela mě to vyděsilo, ale zas tak pečlivá nejsem a každý den zatím nemažu. Ale obden to zvládám v pohodě.

V pondělí jsem absolvovala vyšetření srdíčka miminka na kardiologii v Brně. Při vyšetření jsem ležela na zádech, paní doktorka mírně tlačila při ultrazvuku na břicho a zhruba po pěti minutách jsem začala cítit, že na mě jdou mdloby a je mi na zvracení. V duchu jsem přemýšlela, jak ji na to upozornit, ale paní doktorka moje příznaky hned zpozorovala sama, nařídila mi lehnout si na levý bok a pocity na omdlení byly rázem pryč. Tak to byl můj první zážitek s nevolností v těhotenství a opravdu jsem moc ráda, že u mě všechno probíhá bez komplikací a kromě rostoucího břicha jsem žádné příznaky neměla. A doufám, že i dál bude všechno pokračovat ve stejném duchu.

Ve stejný den, kdy proběhlo vyšetření srdce, jsem byla i na kontrole u pana doktora. Šel se mnou i manžel, a tak nám pan doktor malého ukázal pořádně, viděli jsme ho i zepředu, jak zrovna otvírá pusu a bylo to naprosto úžasné. A taky potvrdil, že to bude kluk, prý o tom není pochyb.:-)

Od začátku těhotenství jsem přibrala 6 kilo, to přijde panu doktorovi v pořádku, ale zase mi zdůraznil, abych se vyhnula cukru, což mi nedělá až takový problém, protože žádné chutě mě nepřepadají. A taky opravdu nechci přibrat víc než je nutné. Stále chodím cvičit do studia k sestře, i když už ne tak často, spíše mi dělají dobře vycházky venku, jízda na kole, nebo domácí cvičení.

Pozoruji, jak se čím dál dřív zadýchám a jsem moc zvědavá, jak to půjde dál i s ohledem na rostoucí teploty. Já jsem ale hodně velký teplomil, počasí si moc užívám a už se těším, až vyrazím na koupaliště. Užívejte si také sluníčka a ahoj za týden.


Barča je ve 22. týdnu těhotenství. Chcete vědět, co se děje s jejím tělem?

b633476598512953486.jpg

8.6.2016 2:01  | autor: Barbora Čapková

Další blogy

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist