Kouzlo 3D – 29. týden

BÁŘINO TĚHOTENSTVÍ Je tu zase další týden a já přidávám svůj další blog. Léto u konce, Oliverek je o týden starší a ostatně já také. Oslavila jsem svoje 32 narozeniny. Tedy zatím jen s přítelem ve dvou, pořádná oslava s rodinou mě čeká tento týden. Snad nám vyjde počasí a všichni se budou dobře bavit.

Uskutečníme asi pro nás poslední grilování na zahradě. Jsem ráda, že mi moje narozeniny vychází právě na měsíc srpen, protože vlivem většinou pěkného počasí, je můžu slavit právě tímto způsobem. Letos si tedy připijí na moje zdraví všichni kromě mě. Já si to ale zase vynahradím dobrým jídlem, ovocem a něčím sladkým.

V tomto týdnu jsem absolvovala kontrolu po měsíci u své gynekoložky. Návštěva proběhla rychle, stručně, s dobrým výsledkem, ale tentokrát bez fotky. Svého Oliverka mám jen v paměti. Každý měsíc totiž dostávám obrázek z ultrazvuku, teď jsem ho ale nedostala, prý až zase příště. To nás čeká poslední větší ultrazvuk před Oliverkovým narozením. Daří se mu ale dobře, změnil svoji polohu hlavičkou dolů, tím se vysvětlují moje časté návštěvy toalety a občas mi bývá těžko po jídle. Pěkně roste, už váží 1300 g, což našemu týdnu odpovídá, takže placenta funguje výborně a bylo vidět, že už je i živější.

Tentýž den jsme totiž byli objednaní na 3D ultrazvuk i s natočením na DVD. Byl to neuvěřitelný zážitek pro mě i přítele. Konečně jsme viděli našeho prcka úplně jiným pohledem. Sice toto vyšetření nehradí pojišťovna a pro někoho se to může zdát zbytečné, ale já toho vůbec nelituji. Viděli jsme Oliverkův obličej, podobu si zatím netroufneme říct, ale je krásný. Malý nosánek, pusinka, naducané tvářičky, prostě náš malý andílek. Potom nám lékařka, která tento ultrazvuk prováděla, vytáhla ještě několik záběrů, jak zívá, vystrkuje jazýček a dokonce si cucal paleček od nohy.

Pustila nám srdíčko, poměřila hlavičku, bříško i stehenní kost a tím potvrdila jeho váhu kolem 1300 g. Záznam na DVD byl zakončen záběrem na proudění krve v pupečníku a celkový pohled na několik zřetelných záběrů, které stihla za 30 minut, které toto vyšetření trvalo. Byli jsme ale upozorněni, že ve 29. týdnu už je na toto vyšetření pozdě, obrázky mohou být i více jasnější, ale jí tam zavazela placenta. Oliverek její prosbu vyslyšel, oddálil hlavičku a hned byl obrázek tak jak má. Všem toto vyšetření vřele doporučuji. Máme pěknou památku, nejen ve snímcích ale i právě na zmiňovaném DVD, takže mu jednou můžeme ukázat, jak byl tenkrát malinký, když byl u maminky v bříšku.

Jinak si vesele užívám příprav na příchod Oliverka. Chystám oblečení, peru věci do postýlky, kolíbky i kočárku. Moc si tyto přípravy užívám. Ještě si stále plně neuvědomuji, že za 2 měsíce tu bude s námi nový člen. Výsledek naší velké lásky.

V práci mě čeká směna, kdy se definitivně po 10 letech rozloučím s prací, doberu zbytek dovolené a nastoupím na mateřskou dovolenou. Jedna další životní změna. Ale ta největší bude celoživotní a na tu se těším ze všeho nejvíc.


Bára právě prožila 29. týden těhotenství. Chcete vědět, co se v tomto týdnu děje s vaším tělem?

b633476598734508896.jpg

1.9.2016 5:00  | autor: Barbora Štraitová

Další blogy

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist