Malé těhotenské bříško :-)

KLUB TĚHULEK! ELIŠKA Tak dnes mě milé maminky upozornila aplikace v telefonu, že jsem ve 12. týdnu těhotenství. Vypadá to tedy, že jsme zdárně přežili nejrizikovější tří měsíční období. Jupí! 🙂 Mám ohromnou radost. Neustálé obavy z toho že by se mohlo něco stát, bez sebemenšího důvodu, mě kolikrát doháněly k šílenství. Musím přiznat, že se ze mě už pomalu stávala rozdvojená osobnost, kdy jsem si na jedné straně vůbec nepřipouštěla, že by se něco stalo, protože jsme oba zdraví… a na straně druhé měla ohromný strach.

Máme za sebou odběry krve na plánovaný screening. Výsledky jsou v pořádku a teď se jen těšit na 19. 2. kdy se snad dozvíme, zda o té malé drobotince máme mluvit jako o NÍ, či o NĚM. Ve mně se to stále pere, jednou mluvím o holčičce, což mě Honzík samozřejmě hned opraví … a pak zase o chlapečkovi. Dokonce jsme se už shodli na jméně pro chlapečka (pro holčičku přece nebudeme vymýšlet, když to bude kluk). Takže pokud se tatínkovi splní sen a uvidíme příští týden na obrazovce místo buchtičky rohlíček, tak to bude Šimon – Šimůnek – Šimi – Šíma : -).

Pro holčičku se mi osobně líbilo jméno Liliana, tatínek neprotestoval a přes to, že je to jméno neobvyklé, tak se pomalu všem začíná líbit :-). Každopádně je do konce srpna ještě času dost, třeba to všechno s taťkou ještě změníme.

NAPIŠTE ELIŠCE DO DISKUZE

Zatím mám pouze 3 kg nahoře. Což je docela dobrá zpráva vzhledem k tomu, že máme 5. dubna svatbu. Chtěla bych se totiž vejít do svatebních šatů, které jsem si už vybrala ; -). Vůbec se ale, co se týče jídla, nehlídám. Jím opravdu všechno. Snažím se, co to jde, jíst hodně bílkovin, ovoce, zeleniny a omezit jídla s umělými náhražkami a jídla hodně tučná. Jak se ale zdá, mám největší chutě právě na jídla nezdravá, takže takové čínské polévce, kterou jsem měla v práci jako první (nebo spíše poslední) pomoc, jsem prostě neodolala a pustila se s chutí do ní. Včera večer jsem dokonce spořádala česnekovo-sýrovou pomazánku se třemi rohlíky na posezení. A aby toho nebylo málo, tak jsem si pak ještě dala maminčinu květákovou polévku … polévky já prostě miluju.

Krásné počasí je venku, už mi to připadá, jako kdybychom tu chvilkami měli jaro, což mi dodává ohromnou energii. Jaro je pro mě totiž jedno z nejhezčích období. Už abychom nechali zimní bundu doma a ukázali světu, sice malé, ale už trochu těhotenské bříško : -).

Mějte se krásně. Příští týden se na vás bude opět těšit vaše těhulka Líza 😉


Eliška právě prožila 11. týden těhotenství. Chcete vědět, co se v tomto týdnu děje s vaším tělem?

b633476597672199141.jpg

13.2.2014 12:49  | autor: Eliška Pulchartová

Další blogy

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist