Na co asi myslí?!

Pokud se právě nacházíte v onom blaženém období po porodu, zajisté to vám a vašim sousedům zpříjemňuje noční klid. Ano, mimina nemůžou mluvit, a tak vám sdělují milion potřeb jednou větou: „Baaaaaaaaaaah.“ Vám potřebná informace se skrývá někde uvnitř, ať už pro výměnu plenek, doping mlékem nebo bolavé bříško. Někdy je však až s podivem, jak dětská logika funguje. Dospělého […]

Pokud se právě nacházíte v onom blaženém období po porodu, zajisté to vám a vašim sousedům zpříjemňuje noční klid. Ano, mimina nemůžou mluvit, a tak vám sdělují milion potřeb jednou větou: „Baaaaaaaaaaah.“ Vám potřebná informace se skrývá někde uvnitř, ať už pro výměnu plenek, doping mlékem nebo bolavé bříško.

Někdy je však až s podivem, jak dětská logika funguje. Dospělého by například ani ve snu nenapadlo vyndavat z nosu plastovou figurku kočky tím, že tam pošle figurky hasiče, policisty a doktora. A přesto to dává smysl.

Ačkoli několikaměsíční miminko nemá mnoho aktivních funkcí (jak motorických, tak psychických), na pamatováka si stěžovat nemůže. Pokud tedy na první křik přiběhne roztřepaná matka s mlékem, mimino si svůj křik spojí s přítomností mléka a další várku bude vyžadovat stejným způsobem. Proto doktoři doporučují po začátku křiku minutu počkat, než se za mimčem vydáte (prý to pomáhá k samostatnosti).

Přes všechny nástrahy a zvukové „pasti“ ve vašem domě je však rok po porodu kouzelné období jak pro vaše okolí „jeeee, to je krásné miminko“, tak pro vás (konečně máte opravdový důvod „utřít“ nadrženého manžela). Jo, tohle je život.

30.9.2012 5:01  | autor: Michal Maliarov
Více o tématu: matkamiminkomiminopo porodu

Další blogy

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist