Náš společný výlet

Bylo tomu právě rok, co jsme se s manželem brali. Vlastně jsme dosud neměli žádné líbánky. Místo nich jsme se stěhovali, pak jsme se zařizovali v novém bytě, potom jsem porodila, pak jsem se sžívala s miminkem, potom jsme se rozhodli rekonstruovat dům po babičce, takže líbánky zkrátka neproběhli. Na naše první výročí jsme si proto nadělili víkend ve Františkových lázních a řekli si, že to budou naše líbánky, ovšem i s dcerkou. V ceně ubytování jsme měli i možnost využít dvouhodinový vstup do Aquafora.

Ihned jsem zjišťovala, zda mají do Aquafora povolen vstup děti mladší jednoho roku. Prý podle provozního řádu nikoliv, ale na vlastní nebezpečí rodičů nás tam pustí. Voda v bazénech byla teplá 31 °C a 32 °C, což je pro malé děti vhodné. Největší strach jsem měla z chlorované vody. Přeci jen pro malé děti to není vhodné. Chodíme již na druhý běh lekcí plavání pro kojence a batolata. Tam je voda méně chlorovaná a speciálně filtrovaná. Je to bazén jen pro aktivity s dětmi různých věkových kategorií nikoliv pro veřejnost. Voda je tam čistá, odpovídající nejvyšším nárokům a je často kontrolovaná. Jedna lekce plavání pro kojence a batolata trvá 30 minut a dětem to stačí bohatě. Říkali jsme si, že do Aquafora půjdeme na něco málo přes půl hodinky. Klárce jsme vzali kruh, který je propagovaný na batolata. Zapíná se pod krkem. Nakonec jsme jí ho nedali a jen jsme ji drželi. Klárka se vody ani trošku nebojí, je na ni zvyklá od svých pěti měsíců. Na lekcích pro batolata se dokonce i potápí.

Zkrátka ve vodě je Klárka jako doma a vůbec se nebojí. Je to kachna po mamince, za což jsem strašně moc ráda. Ve finále jsme byli v Aquaforu celé dvě hodiny. Kromě jedné pauzy strávené na lehátku jsme byli po celou dobu ve vodě. Ani jsme se nenadáli a už jsme museli opouštět bazén. Klárka z toho byla nadšená. Líbila se jí výřivka, vodopád, jeskyně se světýlky, brouzdálko s obří želvou. Bylo vidět, že si to užívá.
Večer, když jsme jí dávali večeři, u toho div neusnula a pak jsme ji svlékali už v polospánku. V okamžiku, kdy jsme ji vkládali do postýlky, už spinkala.

Klárka byla celou dobu našeho pobytu moc hodná. Změna prostředí ji vůbec nevadila. V cestovní postýlce usnula bez komplikací. U personálu byla středem pozornosti, což ji velice imponuje. Naše líbánky tedy hodnotím jako moc vydařené – užili jsme si je celá rodina.

21.10.2015 8:13  | autor: Pavlína

Další blogy

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist