Naše poslední dovolená – Francie :)

LUCINČINO TĚHOTENSTVÍ Po náročném víkendu ve Vídni nás čekal vcelku poklidný večer u rodičů a ráno přesun zpět do Prahy. : -)

Tento týden byl ve znamení příprav na dovolenou ve Francii, kam se chystáme už na konci tohoto týdne.

V pátek dopoledne jsem byla na návštěvě u paní doktorky, která potvrdila, že je vše v pořádku a že malý už má přes 25 cm a kolem 850 gramů – je to náš malý – velký chlap. : -)

Krevní testy, které mi byly provedeny minulou kontrolu, potvrdily, že mám Rh mínus, což reálně znamená, že se můj obranný mechanismus těla bude snažit „vypudit“ vše, co by mělo faktor Rh plus – tedy eventuelně i našeho syna, pokud by měl Rh plus a budu muset, jako 15% jiných z celé populace, dostat injekci s anti-D globulínem a problém by měl být vyřešen. Samozřejmě jsem o tom nepřemýšlela ani minutu, protože co bych pro malého neudělala! Zároveň při příští kontrole očekávám, že dostanu „pozvánku“ na glukósové testy na cukrovku… to bude dobrota. : -)

V pátek odpoledne jsme měli se zbytkem rodiny sraz na Zličíně, kde nás s malým vyzvedli a všichni dohromady jsme se vydali směr Francie a naše poslední společná dovolená ve čtyřech plus jeden v bříšku plus naše labradorka.

Bohužel toto je také poslední oficiální dovolená, která je z důvodu povinného pojištění pro těhotné možná pouze do 27.tt, což bude, v mém případě, už za chvilku… a já mám zrovna takovou chuť cestovat! : -) Uvidíme, co se s tím dá dělat… ještěže se to nevztahuje na Vídeň, kde je ještě spousta míst, která je potřeba důkladně prozkoumat a navštívit.

V neděli ráno mi nebylo nejlépe, celý zbytek dne jsem kvůli tomu musela zůstat ležet na lodi a posléze jsme ze zpráv zjistili, že se jedná o následky špatné vody na Praze 6. : -( Naštěstí byla moje maminka duchapřítomná a zavolala rovnou na infekční na Bulovku, aby se informovala, zda to mě a hlavně malému nemůže zdravotně ublížit. Tam jí potvrdili, že pokud se budu snažit dodržovat pitný režim, tak by, pro oba, mělo být za chvilku vše v pořádku a nebude nutné skončit na kapačkách. : -(

Ještě celý druhý den jsem byla pouze na rohlících, abych měla jistotu, že je vše v pořádku! Ale dnes již mohu s klidným svědomím říci, že je zažehnáno a že se vše vrací do normálu, ale měli jsme nahnáno všichni.

Pro jistotu jsem začala opět každý den brát vitamíny pro těhotné, abych doplnila to, co jsem během těch pár dní ztratila a co se nyní určitě bude hodit!


Lucinka právě prožívá 24. týden těhotenství. Jak roste její miminko v bříšku a co se děje s ní?

b633476599074029281.jpg

2.6.2015 2:46  | autor: Lucie Jelínková Hniličková

Další blogy

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist