Naše soukromá olympiáda

MAMINKA HANKA To je ale nádhera, ta Olympiáda. Sportovní superslavnost. Jsem ráda, že se teď koná. Nikdy jsem neměla moc času se na ni koukat, spíš jsem každý den posbírala nějaké výsledky, koukla na hlavní zprávy. Ne, že bych letos měla až tak více času, ale přece jen využiju vždycky kojící úseky.

Činnost akorát ke kojení, kouknout na Olympiádu. A tak zatímco Stella nasává moje mlíčko, já nasávám sportovní atmosféru z Ria. Sport je totiž opravdu skvělá část našich životů. Se sportem má život jinou šťávu. Už se těším, až se i já budu moct víc věnovat téhle činnosti (myšleno sportu). Ale i když Stella dělá velké pokroky, musím ještě chvíli počkat. A že dělá mimino Stella teda pokroky!

Každý den má něco úplně nového, co umí, co se z ničeho nic objeví, jako když to v ní jen naráz dozraje, propojí se nezbytně nutné nervové „spoje“ a už to funguje. Tak máme doma vlastní mimi-disciplíny. Místo jízdy na koni se „pasou koníčci“. Vylepšujeme je „gymnastikou“ na míči, což znamená, že Stella pase koníčky na velkém balančním míči za asistence trenérky mámy. V gymnastice se pokračuje třeba na hrací dečce s hrazdičkou. „Salto s šesti obraty“ a „salto schylmo“ vypadá jako převalení se se zvednutýma nohama na bok a opakovaným postupem přesun do úplně jiného směru lehu, než byl výchozí.

Místo hrazdy a bradel se používá mámino rameno a ruka na pochování. Cvičení na žíněnce nebo pódiu probíhá na přebalovacím pultu. Vrcholem je odraz od pat směrem dozadu a postupný posun po zádech v lehu. Basketbalový úchop míče se trénuje se všemi hračkami, které Stelle někdo podá. Právě tady byla nejvíc vidět změna ze dne na den. Najednou byla Stella, při pekelném soustředění, schopná současně oběma rukama proti sobě uchopit věc. Střelba probíhá trefováním ručkama do hraček na hrazdičce. A to to potom všechno lítá.

Velmi oblíbený sport se procvičuje ve vaně. Zatím procvičuje splývání (opět za asistence trenéra), ale voda ji opravdu baví, takže si to s ní užívají i všichni zúčastnění diváci. Mimochodem plavání na Olympijských hrách obhlíží i zhruba stejně starý synek fenomenálního plavce Phelpse. Přijeli návrat plaveckého krále povzbuzovat celá rodina. A co teprve až vypukne na hrách atletika? Stella ještě neběhá, neskáče ani ničím neháže. Ale zas tak daleko to není (byť to nestihne současně s Riem). 🙂 Zatím by šla dobře chůze. S mámou v nosítku je perfektní. A konečně je možno z nosítka pořádně vidět a pozorovat všechno, co na ni čeká, z jiného úhlu, než v poloze ležmo. Jednoho dne, až zase uzrají možnosti na atletické disciplíny, to bude teprve vzrůšo pro „domácí diváky“ s takovou závodnicí.

13.8.2016 9:50  | autor: hanasutova_109488
Více o tématu: miminoplavánísportvoda

Další blogy

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist