Nepříjemná zkušenost

KLUB TĚHULEK! ELIŠKA Opět jsem tu pro vás, abych vám sdělila své pocity, zážitky či zkušenosti ze svého právě probíhajícího těhotenství. Tedy řeknu vám, že zkušenost, se kterou jsem se dnes setkala, bych nikomu nepřála. Po pravdě jsem ani netušila, že se něco podobného může stát a to právě v období, kdy jsem si myslela, že to nejrizikovější období máme za sebou. Jsem totiž ve 13+5 týdnu těhotenství.

Foto z ateliéru rodinné fotografie Fotopromě.cz


Už v noci jsem neměla moc pěkné spaní a ranní bolesti v podbřišku mi na nervozitě ještě přidaly. I přes to jsem se pustila do již několikrát odkládaného žehlení. Zhruba dvě hodinky mi bylo dobře, ale poté přišly opět bolesti. Byly stejné jako menstruační, ovšem tentokrát o něco větší. Po chvilce zase ustály a tak jsem si říkala, že je to běžné. Většina kamarádek své bolesti v těhotenství přirovnává právě k těmto bolestem, takže jsem se snažila zachovat klid a v žehlení jsem pokračovala.

Rozšiřujeme KLUB TĚHULEK!:Eliška už má své krásné fotky doma. Chcete taky takové? Jste-li těhotná 6 a méně týdnů, můžete se přidat k našemu KLUBU TĚHULEK! A získat své tři sady profi-fotek v hodnotě cca 9 000 Kč. Pište na:  redakce@babyweb.cz

.

Když přestaly bolesti podobné těm menstruačním, přišly bolesti podobné píchnutí v místech vaječníků, což mě už rozhodně v klidu nenechalo a co hůře, po chvilce přišlo i poměrně silné krvácení. Naštěstí byl Honzík už z práce doma, takže jsme se ihned sebrali a bez váhání odjeli na nejbližší gynekologickou pohotovost, která je v Teplicích. Ihned se mi spustily slzy a po celou cestu do nemocnice jsem je nemohla zastavit.

Po nalezení gynekologické pohotovosti a sdělení problémů sestřičce, jsem byla informována, že se mám připravit na to, že si mě tam pan doktor bude chtít nechat. Než přišel pan doktor, tak jsem čekala s Honzíkem v čekárně a řeknu vám, že i když jsme nemuseli čekat dlouho, tak bylo čekání nekonečné. Hlavně myšlenky, které se mi neustále honily hlavou během této chvíle, nebyly vůbec pozitivní.

Po kontrole ultrazvukem vnitřním, vnějším a klasické prohlídce došel pan doktor k závěru, že je jak miminko, tak i jeho srdíčko v pořádku. Řekl, že se to někdy stává, že je děloha v tomto období velmi prokrvena a tedy může dojít k prasknutí některé z cévek. Sám řekl, že není důvod, proč mne hospitalizovat, takže mne pustil s doporučením klidu domů. Ufff, tedy řeknu vám, že jsem s touto odpovědí ani nepočítala… ikdyž jsem si jí velice přála. ZAŽILY JSTE KRVÁCENÍ V TĚHOTENSTVÍ? NAPIŠTE MI O TOM DO DISKUZE, BUDU MOC RÁDA.

Když se na to dívám zpětně, tak nemůžu uvěřit tomu, jak TO Honzík zvládl. Bravurně zachoval klid a nestále mě uklidňoval, že to určitě nic vážného nebude a že se to jistě běžně stává. Přiznám se, že o krvácení v těhotenství jsem také už slyšela. Ovšem měla jsem za to, že pokud takové problémy v těhotenství nastanou, trvají již od začátku těhotenství a domnívala jsem se, že je to jeden z důvodů, proč jsou některá těhotenství brána jako riziková.

Štěstí opět tedy stálo při nás a já jsem za to hrozně vděčná. Mrzí mě, že Vám tentokrát nemůžu povyprávět o nějaké veselé příhodě. Holt život už je takový. Připravuje nám situace, ve kterých si uvědomíme, co je pro nás to nejdůležitější na světě.

Vaše těhulka Líza


Eliška právě prožila 13. týden těhotenství. Chcete vědět, co se v tomto týdnu děje s vaším tělem?

b633476598316866011.jpg

27.2.2014 12:54  | autor: Eliška Pulchartová

Další blogy

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist