Niky je naše spěchalka

KLUB TĚHULEK! LUCIE Někomu se zdají poslední týdny do konce těhotenství celkem dlouhé a má pocit,že se šíleně vlečou a vůbec to neubíhá. V mém případě mi přijde doba neskutečně rychlá, strašně to utíká a čas se nemilosrdně řítí ke zdárnému konci a já začínám být nadšená a plná očekávání !

Fotografie z ateliéru Fotopromě.cz


áteční večer jsme trávili u našich svědků a zahájili jsme takovou naši grilovací sezonu. Cestou domů jsem měla dost silné poslíčky, které vystřelovaly až do kříže a do celého spodku a nemohla jsem ani pořádně chodit ani ležet. Byla to taková bolest, u které nevíte co s tělem, naštěstí jsem to rozehnala dlouhou teplou sprchou a spánkem. V sobotu k večeru se to zase opakovalo ale ve větší míře a pak jsem si všimla odcházející hlenové zátky, která postupně odcházela i celou neděli a pondělí.

Docházím na pravidelné kontroly do Podolí a naší Nikol se o víkendu asi chtělo jít vstříc nějakému jinému termínu, než by měla podle lékařů, přijít na svět. A paní doktorka mi potvrdila, že hlenová zátka je pryč a jsem otevřená na jeden centimetr a že vlastně porod může přijít klidně za pár dnů ale i týdnů, takže mi nezbývá nic jiného než čekat na prasknutí plodové vody, nebo rozjetí pravidelných kontrakcí. Nikolka má odhadem už přes +-2500g a je stále hlavičkou dolů a pěkně se tlačí na čípek, takže porod by měl probíhat v pořádku. Už by ho nezastavovali a holčička naše by to krásně zvládla sama, nebyly by potřeba ani žádné kortikoidy na podporu plic.

Jak je krásné počasí, tak mám i výbornou náladu, ráda sedávám na balkoně s kafíčkem nebo čajem a vychutnávám si teplíčka a slunce. Mám radost, jak krásně schne prádlo, jsem totiž prací maniak a ráda peru a věším prádlo, které pak krásně voní i tím sluníčkem a venkem. To mi připomíná, abych se zmínila, že jsem změnila oblečení pro Nikolku k odjezdu z porodnice. Už jsem nedávala oblečení, které odolá mrazům, ale dala jsem fleesové kalhoty s kabátkem a pod to bavlněné oblečky. Vzala jsem radši víc vrstev, kdyby náhodou, ale mám připravenou i teplejší variantu, kdyby se ještě rozhodlo mrznout.

POVÍDEJTE SI S LUCKOU A DALŠÍMI TĚHULKAMI V DISKUZI!

Dnes jsem absolvovala kurz o kojení, jsem moc ráda, že jsem se tam přihlásila, protože si člověk tak zformuje myšlenky mnohem lépe, než když to načte z knih. Výhodou je i to, že se můžu zeptat na jakoukoliv otázku a rovnou mi ji laktační poradkyně zodpoví. Dostaly jsme brožurku, kde jsou vyfocené polohy vhodné ke kojení a jak správně miminko nasměrovat, co udělat, když jsou špatné bradavky a jsou ploché, nebo vpáčené. Nevěděla jsem, že existují formovače na bradavky. Jak správně ošetřovat prsa, když jsou hodně napnutá a jak odstříkávat mléko. Nevěděla jsem ani to, že se mléko může zamrazit a v mrazničce vydrží tři měsíce, v lednici mateřské mléko vydrží celý den. Prostě samé důležité informace a jsem opravdu nadšená a mám z toho skvělý pocit, že jsem o krok blíže k tomu být tou správnou maminkou. Další kurz máme s manželem v úterý a tím je i poslední a je to péče o novorozence, tak snad Niky ještě vydrží být u mě v bříšku, aby tam pak tatínek nemusel sám a dělat si poznámky.

Posledních pár dnů se setkávám se sousedy a známými a začíná kolotoč otázek – tak co, jak jste na tom? Kdy se ta holčička vyklube na svět? Bojíš se porodu? To já když rodila tak… Ježíši, ty jsi nějaká oteklá v tom obličeji… Myslím, že v 36tt už na to mám nárok být oteklá ne. : -D Takže pro informaci, ano, jsem pořád 2 v 1 a Niky se vykulí až bude chtít, porodu se opravdu nebojím naopak se na něj šíleně těším, protože na světě bude ten nejkrásnější človíček, který ve mně vzniknul a tím je to nejcenější a nejdokonalejší, co jsem v životě mohla udělat. A otoky, mám. : -)


Lucie právě prožila 36. týden těhotenství. Chcete vědět, co se v tomto týdnu děje s vaším tělem?

b633476619461501861.jpg

27.2.2014 12:17  | autor: Luccy.O.

Další blogy

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist