Obavy…

MIA JE TĚHOTNÁ! Jak už jsem zmiňovala, máme dvě kočky. Možná bych měla upřesnit – STÁLE máme. I přes moji velkou lásku ke zvířatům jsem totiž měla několikrát chuť je vykopnout na mars. Ty dvě jsou sice občas plné lásky, a člověk se rozněžní nad jejich roztomilostí, ale občas je to o nervy.

Když je chytne rapl, bývá to většinou pochopitelně v noci. Nejdřív mi zalehnou hlavu. Asi nedostatečně reaguji na jejich zírání. Zírají totiž, když spíte. To zalehnutí mě většinou vzbudí. Když jsem hodně unavená, tak ne. Zkouší pak tedy variantu: Hrajeme kuželky. Hra spočívá v tom, že válí různé předměty po podlaze, které vydávají poměrně velký hluk, a dupou u toho. Ano, kočky dupou. V reklamách na kočičí paštičky a konzervičky pochopitelně vidíme kočky, co neslyšitelně a elegantně našlapují. Ty naše dupou jak sloni. Jak sloni v lyžákách.: -)

Proč o tom píšu. Taková noc totiž probíhala před poměrně důležitým dnem, spala jsem slabé tři hodiny. Čekal mě NT screening. Odběry jsem už absolvovala, takže jsem šla pro výsledky a na ultrazvuk. I když jsem se sebevíc uklidňovala, a snažila se těšit z toho, že uvidím Fazolku, přece jen strach udělal své. David šel se mnou, chtěl se poprvé zúčastnit ultrazvuku. Moje obavy vůbec nechápal, slovy „Prosím tě klid, vždyť o nic nejde“ mě teda neuklidnil. Spíš naštval. Přišlo mi to v ten okamžik strašně líto a cítila jsem se sama, i když seděl vedle mě. No jo, muži.

Před mým vyšetřením šel ještě lékař se sestrou něco slupnout, nehledě na čas mého objednání, tak mé nervy poměrně slušně pracovaly. Davida jsem chtěla zavolat až na samotný ultrazvuk, při jistých polohách a vyšetřeních s nohama do praku to stačí s doktorem. Sestřička mi chtěla změřit tlak. Požádala jsem ji, ať to nedělá, že to bude rozumnější až po vyšetření. Chápavě se na mě usmála a já si trošku oddechla, že přece jen mám spojence. No jo, ženy.

Aaaaa jasně, že je vše v pořádku. 🙂 A mně se moc moc moc ulevilo. Ultrazvuk byl super, Fazolka si tam šermovala ručkama, vystrkovala na nás prdelku, moc se nechtěla fotit stydlivka. Tak nějakou pěknou fotku vám tady dám až v následujících týdnech. Uvažujeme i o 4D záznamu, jsme zvědaví. Co nám při ultrazvuku taky udělalo radost, byla předběžná zpráva, že se pravděpodobně jedná o děvčátko. Rozhodující však ale budou vyšetření okolo 20. týdne. A i kdyby to byl chlapec tak budeme šťastní. Jak se však říká, stoprocentní metodou na určení pohlaví děťátka je porod. 🙂

Mimochodem, už jste byly na vyšetření se štítnou žlázou? Díky tomuto vyšetření mi zjistili nedostatečnou funkci a beru léky. I proto byly mé obavy z NT screeningu tak velké. Bála jsem se, jestli ta moje nezbedná, špatně fungující žláza neudělala nějakou neplechu ve vývoji Fazulky. Navíc moje tělo taky nehezky fungovalo. Srdce si klepalo jak poplašené, hubla jsem, měla jsem dušnost a slabosti. Jsem ráda, že už vše funguje jak má. Tak to nepodceňujte – pro klid duše a zdraví vaše a vašeho drobečka. 🙂

Občas už se ke mně dostane i nějaká ta gratulace. Asi nejlepší byla od mého bývalého kolegy, který chtěl zřejmě zapůsobit dojmem zdatného odborníka přes těhotenství, a otázal se mě, v jakém jsem semestru. : -)

Tak pa ženy! Mějte se krásně, a užijte si víkend ❤️

Mia


Mia je v 13. týdnu těhotenství. chcete vědět, co se děje s jejím tělem?

b633476599074029281.jpg

30.3.2015 2:00  | autor: Mia

Další blogy

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist