Počítání týdnů a výběr porodnice

TĚHULKA HELENA Jsem teď v 15. týdnu, pořád v tom počítání týdnů trochu plavu, tak se pokusím udělat přehled pro sebe a snad pomůže i dalším.

Těhotenství trvá zhruba 40 týdnů (280 dní).

0. týden = začíná prvním dnem poslední menstruace, první den 0+0, poslední 0+6

1. týden = začíná 1+0, končí 1+6

2. týden = začíná 2+0, končí 2+6 atd. Takže když jsem teď v 15. týdnu, je to 15+0 až 15+6.

Pokud se Vám nechce počítat, můžete si stáhnout aplikaci do telefonu, počítá za Vás a každý den ukazuje, kolikátý den právě prožíváte. Proč je přesné vypočítávání důležité? Kvůli registraci do velkých pražských porodnic, kde se můžete registrovat přesně ode dne 14+0. A v těch největších a nejvíce žádaných dokonce musíte ten den 14+0, jinak může být vyčerpaná kapacita rodiček a později už Vás nevezmou.

A jak jsem vybírala porodnici já? Samozřejmě, že chci pro sebe a pro svoje miminko tu nejlepší péči. Ale všechno záleží na lidech a na shodě okolností. Kamarádka byla registrovaná v Motole a nakonec rodila někde v Krkonoších, když se miminko rozhodlo narodit o měsíc dřív. Nakonec jsem se rozhodla pro Vinohrady, mám to nejblíž a kamarádka, co tam rodila, byla moc spokojená.

Moje 14+0 vyšlo na sobotu, tak jsem se hned pak v pondělí ráno šla registrovat. Na gynekologické ambulanci mne ohromila narvaná čekárna. Polilo mne horko z představy, že tady budu hodiny a hodiny čekat. Osmělila jsem se a šla jsem se zeptat sestřičky za okýnkem, jaký je postup. Byla i přes spousty lidí v čekárně moc příjemná a řekla, že mne hned registruje. Hurá, nebudu muset čekat. Chtěla vidět těhotenskou průkazku, občanku a kartičku pojišťovny. Zapsala mne během minuty, dostala jsem razítko do průkazky a podrobné informace, kdy se mám u nich hlásit na první prohlídku, že mohu navštěvovat cvičení pro těhotné a předporodní kurz. Můj první kontakt s porodnicí hodnotím jako super.


Helena právě prožívá 15. týden těhotenství. Vy také? Chcete vědět, co se v tomto týdnu děje s vaším tělem? 

b633476598316866011.jpg

17.1.2017 9:32  | autor: ZuzkaIv

Další blogy

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist