Polovina pryč

KLUB TĚHULEK! DENISA Tak už je za mnou polovina těhotenství! 5 měsíců! Zní to skoro šíleně, vždyť jsem nedávno tuhle novinu oznamovala rodičům a známým a najednou už máme půlku za sebou.

Za tu dobu jsem přibrala něco málo přes 4 kg (což vůbec není špatné, ale předpokládám, že od teď půjdou kila víc nahoru) a obvod bříška se zvětšil na 90 cm. Nyní mohu také konečně říct, že se mi zlepšila kvalita pleti a nehtů a přestaly mi padat vlasy. Takže to, co se píše v těhotenském zpravodaji, je fakt pravda :-). Toť takové malé shrnutí první poloviny.

V souvislosti s jejím uvědoměním si taky říkám, že po příštím týdnu, kdy jdeme konečně na ultrazvuk, kde se snad dozvíme pohlaví našeho miminka, začnu asi pomalu přehrabávat výbavičku a zjišťovat, co budu muset dokoupit (i když toho asi moc nebude). Jestli totiž i druhá polovina těhotenství uteče tak rychle, tak abych byla připravená :-). Uvědomuji si taky, že už jsem měsíc a půl doma a kolik činností jsem si tu naplánovala a musím konstatovat, že hodně z nich stále odkládám. Nějak jsem zlenivěla. I když dneska třeba jsem provedla generální úklid kuchyně.

Minulý týden jsme totiž podnikli cestu do Prahy, protože Ježíšek mi přinesl vstupenky na představení do divadla. No a samozřejmě, lidé z východu Čech se jistě divit nebudou :-), cestou jsme museli navštívit velmi oblíbený obchodní dům s nábytkem a domácími potřebami, který se nikde blíže v našem okolí bohužel nenachází, takže většina cest do Prahy je spojena s jeho návštěvou. A zde jsme samozřejmě nakoupili opět pár „zlepšováků“ do domácnosti, jako například závěsnou tyč s háčky do kuchyně, protože už mě opravdu štvalo, jak mi skoro pokaždé spadne stojánek s kuchyňským náčiním, když se z něj pokouším sundat jen jednu věc. Manžel tyč tedy přimontoval a já jsem si řekla, že než to na ni všechno navěším, zaslouží si celá kuchyň zase jednou pořádně uklidit. Je pravda, že jsem se vůbec za uplynulý týden nijak moc nenudila.

Ve čtvrtek mě zabavila již zmíněná návštěva Prahy. Přes víkend jsme montovali zakoupené věci a vymýšleli vzhled naší nové potravinové skříně, lidově řečeno „špajzky“. Konečně se totiž po skoro dvou letech dočkám a budu mít uzavřenou špajzku. Hurááá! Kdybych to chtěla jen já, tak by to asi tak hned nebylo, ale protože je to kvůli miminku, tak to hned jde. Potřebuju totiž uvolnit stávající malou potravinovou skříňku na lahvičky na mlíčko apod., aby to v případě potřeby bylo po ruce. No a potraviny je přece potřeba někam nastěhovat :-).

V pondělí jsem pak absolvovala další cestu do Prahy, kde mě čekalo focení ve Fotopromě, které jsem si moc užila. Bylo to úžasné jako vždycky! Při té příležitosti mě však manžel zaúkoloval, že se mám stavit opět v onom obchodním domě a koupit dveře k té mé špajzce. To se mi povedlo dokonce ještě lépe, než chtěl, protože jsem místo dveří k šatní skříni, které jsme původně chtěli použít, zakoupila klasická kuchyňská dvířka ve stejném rozměru ale za poloviční cenu. Jsem já to ale holka šikovná:-).

Cestou zpátky jsem se pak musela usmívat, když jsem si uvědomila, že moje auto bylo v tomtéž obchodním domě již potřetí během 5 dní. Mezi mými návštěvami si ho totiž ještě v sobotu půjčil kamarád, protože jako jediné v okolí má dálniční známku. Tak, jestli to tam někdo sleduje, tak si musí říkat, co je to za blázna, co tam jezdí každý druhý den :-).

Mějte se krásně a za týden opět na napsanou.

Denisa

P.S.: Protože ještě nemám fotky z focení, je úvodní fotka ještě vzpomínkou na naši loňskou dovolenou.


Denisa právě prožila 20. týden těhotenství. Chcete vědět, co se v tomto týdnu děje s vaším tělem?

b633476598734508896.jpg

19.2.2016 12:57  | autor: Denisa Stehlíková

Další blogy

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist