První kousky jsou doma

KLUB TĚHULEK! IVA Nejdříve bych chtěla pogratulovat Klárce k té nejkrásnější roli, která jí začala minulé úterý. Pořád na ně myslím a představuji si, jaké to asi bude, až tu bude Maruška. A závidím. Ale my se taky brzy dočkáme a já se budu pořád kochat tím naším nejkrásnějším miminkem.

Fotografie z ateliéru rodinné fotografie Fotoprome.cz


Vždyť se ani nenaděju, ještě se „párkrát“ vyspím a už to bude. Tak rychle to utíká. A jestli jsem se bála, že se budu doma do té doby nudit, teď mám spíš paniku, jak to všechno stihnu a radši vůbec nemyslím na to, že Maruška taky může přijít dřív. Maruško, přijď ale, kdy budeš chtít, však my to všichni společně zvládneme.

Škola

Minulý pátek jsem byla poprvé v tomto semestru ve škole. Díky mým zádům to byl docela masakr. Sedět 8 hodin v úzké lavici, kde se těžko dá změnit pozice… Navíc půlku doby nás bylo v posluchárně 200, obsazená všechna místa, pět lidí v lavici. Nebylo vůbec k hnutí. Ještě že jsme pak měli polední pauzu a já se mohla aspoň trochu protáhnout. Jinak to bylo fajn. Do školy jsem se těšila, vždycky tam ožívám a lapám informace. To je tak, když se vám splní sen. Sice pozdě, ale přece.

Nachlazení

Jen si myslím, že díky těm sardinkám, které se z nás na pár hodin staly, se mi v neděli rozjelo nachlazení. Naštěstí nemám teplotu, jeden den kašel, druhý bolest v krku a teď už jen rýma. To se dá přežít a miminku to snad neublíží. Poctivě jsem dva dny ležela, piju zázvorový čaj s citronem a medem. Na nachlazení snad to nejlepší, co jsem poznala. Jaké máte vy tipy, jak se zbavit chřipkových příznaků? Napište mi do diskuze. Na kašel jsem četla kloktat heřmánek, ale než jsem to stačila vyzkoušet, krk byl uzdravený.

První kousky

V sobotu jsme se stavili ještě za rodinou, možná už naposledy. Navštívili jsme jednu tetu, která nám schraňovala oblečení, postýlku, kolíbku a vaničku. A u druhé jsme dostali další pytle s oblečením, co vyřadil bratránek se svojí ženou po půlroční Terezce. Oblečení máme opravdu dost, teď ještě ten zbytek.

Ale i tak jsem byla ráda, že jsme s výbavičkou aspoň trochu pokročili. Ještě jsme stihli koupit první plínky. Teď už jen těch „pár maličkostí“. Zatím máme všechny věci v obýváku, postýlka čeká na natření a složení, oblečení na vyprání a zařazení do komody. Ještě před tím bych chtěla vygruntovat celý byt a pak se těšit z těch miminkovských potřeb. Zatím se těmi věcmi kochám. Pořád mi zrak padá na ten kout, kde je to rozložené. Hnízdící syndrom mě ještě nepřepadl, ale ono to přijde. Jenom začít.

Mějte stejně úspěšný týden a užívejte babího léta
Iva


Iva právě prožila 34. týden těhotenství. Chcete vědět, co se v tomto týdnu děje s vaším tělem?

b633476609261672016.jpg

 

10.10.2013 12:48  | autor: Ivana Pokorná

Další blogy

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist