Prvotní přípravy na porod

MIA JE TĚHOTNÁ Mám pocit, že je to jen pár dnů zpátky, co mi test ukazoval pozitivní výsledek. Strašně ten čas letí… Moje obavy z přicházejícího porodu rostou, těšení na miminko je ale větší.

Snažím se příliš nezahltit informacemi, hlavně těmi „zaručenými“, a volím zlatou střední cestu. Být informovaná tak, aby můj strach z neznámého byl ještě v normě, abych věděla, jaké mám možnosti, a co mě může čekat. Mám zhruba plán, jak bych si ráda představovala příchod miminka na svět. Počítám ale s tím, že každá žena jsme individualita, a vše může být úplně jinak, než jsem si představovala a přála. Primární pro mě je přivést na svět naše dítě tak, aby ho porod do budoucího života nijak negativně neovlivnil, a pakliže to teď v těhotenství můžu nějak aspoň minimálně ovlivnit, pokusím se o to. Teda, už se o to pokouším.

Výběr porodnice už máme snad za sebou. Navštívili jsme porodnici ve Vyškově, kde na mě velmi příjemně zapůsobily nejen prostory porodních sálů a způsob poporodní péče o miminko – ale hlavně snaha o nejpřirozenější způsob porodu. V porodnici respektují můj osobní porodní plán, a pokud se nevyskytnou nějaké komplikace, nebudou zbytečně do porodu zasahovat. Nemaluju si na zeď, že budu bolest zvládat tak, že nebudu škemrat o epidurál, nebo můj stav nebude chtít další medicínské zásahy. V tom případě pochopitelně respektuji lékaře já.

Pro mě je ale důležité, že v prvé řadě dostanu prostor porodit, jak chci, jak to budu cítit, a můžu si tam vytvořit vlastní intimní prostor (můžu si donést vlastní hudbu, zapálit svíčky, a podobně). Po boku mi bude kromě mého přítele i porodní asistentka, se kterou se budu stýkat již pár týdnů před porodem na předporodních kurzech a v soukromí. Takhle napsané to vypadá moc hezky, že? : -)

Zdravotně se teď necítím příliš dobře. Mám stále nízký tlak, a díky mému lehčímu kolapsu pár dnů zpátky u mě teď probíhá řada interních vyšetření, včetně předčasného vyšetření OGTT. Na ten se docela těším, jelikož tam prý budu hodnou chvíli sedět, a já nutně potřebuju dočíst pár knih. Všude teda čtu, jak je to hrozný, tak jsem zvědavá. Mně na tom přijde snad „hrozné“ jen to vstávání, jelikož jsem pěkný spáč a to hladovění, protože zrovna tyto dny mám hlad snad stále. Osobně si nedokážu moc představit, co je hrozného na vypití sladkého nápoje a sezení na zadku, ale po zítřku třeba změním názor a pak se maminkám co to těžce prožívaly omluvím! : -)

Jo a bude to fakt holčička… začíná nám to doma růžovět 🙂 ♥

29.5.2015 10:26  | autor: Mia

Další blogy

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist