Ranní nevolnosti vs celodenní hlad

KLUB TĚHULEK! LUCIE Poté, co jsem zjistila, že čekám miminko, se mi začala v hlavě honit myšlenka typu: „Je mi vážně tak špatně od žaludku, nebo si to jen namlouvám?“ Nebo: „Proč mi začal tak hrozně vadit pach masa v masně, a proto ji obloukem obcházím?“ Při výběru sypaných čajů jen přivonění k hruškovému, žaludek se mi obrací a prchám z prodejny… a to byl můj oblíbený.

Nevolnosti převládaly i v hromadné dopravě. Představa cesty na druhý konec Prahy mě děsila. Stačilo totiž jen popojet pár zastávek autobusem a vystupovala jsem se zakrytou pusou i nosem, abych se nepozvracela před očima všech spolucestujících. Zázvorová lízátka se minuly účinností a já jsem to hrdinsky rozdýchávala na ulici. U lékaře výtěr z krku, to byl neřešitelný problém. Rychle jsem se rozloučila a po cestě do lékárny jsem to již nevydržela a objala první lampu. Premiéra na ulici, naštěstí nikde nikdo.

Mám novou super schopnost – perfektní čich. Cítím pachy a výrazné vůně jako lovecký pes. Hlavně ten neskutečný odér některých spolucestujících. Takže tuto schopnost ocením obzvláště v teplém období, kdy je přecpaný autobus či tramvaj namačkaná k prasknutí a není možnost úniku.

Další věc, která mne nemile překvapila, je, že snídaně nesmí obsahovat jogurt. Ráno ho můj žaludek nedokáže zvládnout a protest na sebe nenechá dlouho čekat. Nesmím se nechat během dne moc vyhladovět a radši se trošku najíst. Jím menší porce, ale vícekrát denně. Velký hlad po dvou hodinách, to je oříšek pro mého manžela. Občas na mě zůstane jen usměvavě zírat poté, co jdu něco lovit do lednice. Když jde manžel na obhlídku, co si vezme k svačině, prohodí větu ve stylu: „Zlato, kde je ten sýr, co jsem včera kupoval? To už zase není šunka?“ To je potom nevěřícný pohled na mne a já jen pokrčím rameny.

Nejoblíbenější jídla pro mě jsou broskev, nektarinka, banán, meloun, jablko, rajčata, okurky, sýry, ale mrzí mě, že nesmím hermelín, po něm bych se totiž utloukla. Začala jsem tedy více jíst ovoce a zeleninu, rozloučila jsem se s kuřecím a vepřovým masem. Z nápojů mám nejraději pomerančovou 100% šťávu a čistou vodu. Začaly mi chutnat polévky a omáčky a sladké mi moc neříká.

Nejšílenější kombinace: kyselé okurky s tatrankou a sklenice mléka. : -)

Těším se na Vás zase za týden, Lucka a Bublinka

5.9.2013 1:42  | autor: Luccy.O.
Více o tématu: nevolnostiovocežaludek

Další blogy

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist