Rychlý týden

KLUB TĚHULEK! DENISA Tak mi přijde, že ten čas běží nějak moc rychle. A to jsem si myslela, že takhle ubíhá jen pracovní týden. V podstatě vůbec nevím, kam ten uplynulý týden zmizel. Byla jsem natolik zaměstnaná, že jsem ubíhající dny nestačila ani vnímat a opravdu jsem se dnes zarazila, když jsem zjistila, že je čas na psaní dalšího příspěvku.

Začalo to už o víkendu, kdy se manžel rozhodl, že nastal čas na dodělávky uvnitř domu, protože po dlouhé době jsme měli skoro celý víkend volný bez jakýchkoliv plánů, a restů celkem dost. Vůbec se mi do toho nechtělo při představě, jaký tu zase bude nepořádek, nehledě na to, že jsem měla jen pár dní krásně uklizené celé přízemí. Ale i přesto nastala velká akce připevňování pojízdných dveří do pracovny, výroba skříňky do šatny, zavěšení televize na zeď apod. V sobotu jsme začali až odpoledne, a to především vymýšlením, měřením a přípravou všech nezbytností, včetně nařezání dřeva na skříňku. A v neděli se šlo na věc. Vzhledem k tomu, že toto byla především mužská práce, vrhla jsem se tedy na úklid zbylé části domu. Musím říct, že mám opravdu skvělého a šikovného muže, který všechno zvládnul a ještě k tomu moc hezky. Večer jsme pak ale oba byli rádi, že je to za námi a můžeme si v klidu odpočinout.

Naše „domácí práce“ tím však nekončí. Stále ještě potřebujeme dodělat nábytek v chodbě, který je zatím provizorní, ale hlavně vyklidit odložené věci z dětského pokoje a upravit ho tak, aby byl připravený na svého nového budoucího obyvatele :-). Na jaře pak budou pokračovat venkovní práce, jako je dodělávka terasy, zahrady a stavba zahradního domku. Tohle je jasný důkaz, že kolem baráku je stále co dělat. Takže já se rozhodně nudit nebudu. Všechny práce, které můžu vykonávat, bych ráda stihla do července, abych se pak už mohla věnovat jen miminku. Tak jsem zvědavá, jak se mi to podaří.

Zbytek mého rychlého týdne se pak nesl v podobném duchu, protože při těch všech změnách jsem se rozhodla uklidit i půdu, což je nevelká vestavěná skříň nad schody, neboť v domě se skoro rovnou střechou se jiná půda vytvořit nedala :-). Tak, jak se tam po nastěhování věci naházely, tak tam byly doteď, tudíž bylo na čase je trochu porovnat a přetřídit. Ve vedlejší místnosti mi pak s úklidem pomáhal i náš pejsek, jak je vidět na úvodní fotce. Samou radostí z procházky rozhrabal ustlanou postel. Ano opravdu ta postel byla ustlaná před jeho zásahem :-).

A abych toho neměla málo, rozhodla jsem se konečně změnit adresu trvalého bydliště, takže celé jedno odpoledne jsem strávila nejdříve na našem obecním úřadě a pak na magistrátu města. A tím to nekončí. Až budu mít novou „občanku“ bude toho běhání ještě více. Co nám však udělalo radost, bylo sdělení paní úřednice na obecním úřadě, že až se nám narodí miminko, dostane jako dárek od obce 3000 Kč. U toho se tedy omlouvala, že nepořádají žádné vítání občánků a že ta finanční podpora je dost malá, ale já myslím, že je to moc hezké.

Toť závěr mého rychlého týdne, doufám, že ten nadcházející už bude více odpočinkový.

Mějte se krásně!

Denisa


Denisa právě prožila 17. týden těhotenství. Chcete vědět, co se v tomto týdnu děje s vaším tělem?

b633476598734508896.jpg

29.1.2016 1:32  | autor: Denisa Stehlíková

Další blogy

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist