Silvestr a dramatický vstup do Nového roku

Vánoce proběhly v poklidu, užívali jsme si každé krásné pohádky, na Štědrý den jsme nazdobili stromeček a já dobalovala tajně pár dárečků, co jsem nestihla předchozí den. Manžel dělal bramborový salát. Venku to vypadalo spíš jako na jaře, ale nenechali jsme si tím nic zkazit. Ovšem můj vstup do nového roku byl tedy opravdu nečekaný a místo abychom se všichni radovali, tak převládl obrovský strach o malou Nikol a moje špatně načasovaná zdravotní komplikace zamávala s každým členem rodiny včetně mě.

Fotografie z ateliéru Fotopromě.cz


Dva dny před Vánoci jsme si s manželem vyzvedli našeho lososa, který v noci přijel z Norska. Připadala jsem si jak malá holka, co se těší na nějakou cizokrajnou zásilku. Přijela menší dodávka a pár usmívajících lidí vydávalo zamluvené zakázky, nahlásili jsme naše jména a pán zmizel v dodávce a přinesl nám obrovskou rybu! Měla jsem oči navrch hlavy, manžel se bavil mojí reakcí a celou cestu domů jsme přemýšleli, jak milého lososa uskladníme, aby se nám nezkazil. Lednice byla přecpaná, ale teplota musela jít razantně dolů. Zbytek svátků byl opravdu moc vydařený, manžel měl skoro týden volno, takže jsme po jeho předvánočním vysoce – pracovním tempu, kdy se vracel hodně pozdě domů, mohli být spolu konečně jako rodina. Pohádky, cukroví a radost z dárečků, prostě idylka!

POVÍDEJTE SI S LUCKOU A DALŠÍMI TĚHULKAMI V DISKUZI!

Už máme kilo!

Po Vánocích jsem šla na plánovanou kontrolu do poradny v Podolí, kde jsem se dozvěděla výsledky testů na cukrovku, které byly v pořádku. Na ultrazvuku malinká spinkala a já poprosila paní doktorku ze zvědavosti o odhad váhy, Nikol má už 1 kg a vypadá, že je o týden napřed ve vývoji. Uvědomila jsem si, že už to není to malé miminko, které z počátku vypadalo jako malá rozmazaná tečka a mělo pár milimetrů. Celkově vše se hrozně rychle přehouplo do třetího trimestru. Bylo to jako včera, kdy jsem našla v letním nedělním ránu po probuzení dvě čárky na testu- říkající vše odteď bude jinak a za chvilku bude o jednoho člena rodiny víc.

Těhotenství bylo od začátku komplikované, hned v prvním trimestru jsem měla zjištěného streptokoka v krku a léčila se antibiotiky, bylo mi dost špatně a pořád jsem zvracela a moje kariéra musela jít stranou, jelikož bych jí fyzicky nezvládla a nastoupila na rizikové. Druhý trimestr už byl celkově klidnější a já si začala konečně užívat rostoucího bříška a nevolnosti odešly, ke konci už se opět zkomplikovalo a začal se mi zkracovat čípek a byl mi nařízen přísný klidový režim. Třetí trimestr jsem přivítala se špatným spaním, hojným pálením žáhy ale konečně velkým bříškem a celkově jsem se cítila prostě krásně a malá o sobě dávala vědět, že mi bříško nadskakovalo v zajímavém rytmu, čípek se naštěstí umoudřil a drží.[boxik: Hledáme novou budoucí maminku do KLUBU TĚHULEK!: Jste čerstvě těhotná?

Toužíte si zdokumentovat těhotenství na krásných fotografiích ateliéru Fotopromě?

Chcete mít navždy schovaný deníček vašeho těhotenství?

Hledáte podporu a nové kamarádky, které „v tom“ budou s vámi?

Odpověděla-li jste 4x ANO, tak nám napište na redakce@babyweb.cz svůj těhotenský příběh!]

Dramatický Nový rok

Silvestr jsme strávili s našimi nejlepšími přáteli a jejich rodinou a večer byl krásně uvolněný. Připravili jsme spoustu jednohubek a nesměla chybět velice oblíbená součást našich večírků a oslav – třípatrová fontána s Belgickou čokoládou a ovocem a skoro osmikilová ohřívaná šunka pro pánské osazenstvo. Popíjela jsem nealkoholickou Bohemku a hltala plnými doušky příjemnou atmosféru.

Druhý den už mi začalo být divně, ale nepřikládala jsem tomu moc velký význam, ponocovala jsem a byla přecpaná ještě z předchozího dne. Noc se ovšem změnila z minuty na minutu, bylo mi zle. 12 hodin jsem nepřetržitě zvracela a měla střevní problémy, neudržela jsem v sobě ani vodu, kterou jsem po pár doušcích vrátila zpět. Hrozně jsem zeslábla a začínala jsem být úplně mimo, až jsem třikrát po sobě omdlela a při posledním pádu jsem si narazila bok a ruku a udeřila se hodně do hlavy.

Odvezla mě sanita v dost kritickém stavu rovnou do Podolí. Tam mi hned nabrali krev, dali kapačku a natočili monitor, aby zjistili, jestli je malá v pořádku. Naštěstí jsem nespadla na břicho, ale i tak jsem měla hrozný strach. Byla jsem hrozně dehydratovaná a měla nízký tlak, ležela jsem tam 4 dny a byla ráda, že jsem v péči lékařů a vůbec existuji, nabírala jsem sílu a hodně jsem spala, byla jsem strašně slaboučká. Malinká je naštěstí naprosto v pořádku a je to kaskadérka po mamince, manžel si nás odvezl domů a já odpočívám a polehávám. Snad se rychle zotavím.

Zase za týden Lucka s Niky


Lucie právě prožila 28. týden těhotenství. Chcete vědět, co se v tomto týdnu děje s vaším tělem?

b633476608734345141.jpg

9.1.2014 12:52  | autor: Luccy.O.

Další blogy

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist