Stále v pevném spojení

KLUB TĚHULEK! DENISA Už to pomalu začíná být zoufalé. Pořád jsem v nemocnici jako 2v1 a každý den přichází jiné informace, takže vůbec nevím, co se mnou (s námi) vlastně bude.

Foto z ateliéru Fotopromě.cz


Začalo to už při příjmu. Jak jsem psala, paní doktorka, která mě k hospitalizaci objednala, mi řekla, že je potřeba, abych porodila v pracovní den a pracovní dobu. Když jsem tedy nastoupila, ptala jsem se přijímacího lékaře, jak to se mnou plánují. Ten mi řekl, že jsem zde pouze preventivně a že budeme zatím čekat, zda se bude malému chtít ven samotnému, a že když porodím v noci nebo o víkendu, tak že to nevadí, že na dětské kardiologii je přítomna služba. To je mi sice jasné, že tam nejsou bez lékaře, ale jeho tvrzení bylo v rozporu s názorem lékařky z ambulance a hlavně mě svým způsobem připravil o klid a také vědomí, kdy porodím. Závěr byl tedy takový, že mi budou 3x denně točit monitor a podle toho se uvidí. Samozřejmě, že se do pátku na monitorech nedělo vůbec nic, takže prý přes víkend a svátek se mnou nebudou určitě nic dělat a v úterý bychom kdyžtak začali s vyvoláváním. To, že v úterý (resp. během tohoto týdne) začneme porod vyvolávat, mi tu tvrdili i lékaři sloužící během těchto tří dní.

HLEDÁME NOVÉ TĚHULKY:Sdílejte s námi své těhotenství a získejte zajímavé benefity a dárečky: 3 focení v ateliéru, těhotenské vitamíny, krémy na strie, po porodu balíček pro miminko.
Nové Těhulky LIVE! pište na truksova@babyweb.cz.

Takže jsem se opět začala těšit, že budu znát datum, kdy TO přijde. Hlavou se mi však zároveň šířily myšlenky, zda přece jen nepočkat, protože ten náš drobeček, je opravdu ještě malý (dle UZ z minulého týdne má odhadem jen 2,5 kg) a do řádného termínu by aspoň ještě povyrostl. Jak jsem dnes zjistila, netrápí tato otázka jen mě, ale i mého ošetřujícího lékaře. Protože dnes (tj. v úterý) mi oznámil, že bychom asi počkali až do termínu, ale že to musí probrat s vedoucí lékařkou oddělení a ta rozhodne. U mě se opět dostavilo částečné zklamání a fakt mi bylo (a asi stále ještě je) do breku, protože vůbec nevím, na čem jsem a co se s námi tedy bude dít. Už jsem tu skoro týden a v podstatě úplně zbytečně. Chápu, že je to prevence, ale doma by mi bylo stokrát lépe. To rozhodnutí je však těžké, a to pro nás pro všechny. Na jedné straně stojí nutnost okamžitého odborného kardiologického vyšetření ihned po porodu, které bych chtěla, aby provedl lékař, u kterého už jsme byli předtím vyšetřeni. Na druhé straně stojí fakt, že miminko by za ten zbývající týden mohlo ještě povyrůst, jenže zase s tím rizikem, že by se mohlo narodit během víkendu. Je to takový začarovaný kruh a já doufám, že už z něj někdo konečně najde cestu ven.

NAPIŠTE DENISE DO DISKUZE

Jinak to tu celkem jde. No nemocnice, no, co o tom napsat pozitivního? 🙂 Snad jen to, že sestřičky tu jsou moc milé a hodné, údajně nejhodnější na celé gyn. – por. klinice, za což jsem ráda. Mé zkušenosti se sestřičkami z ambulance totiž moc pozitivní nebyly, a tak jsem se docela bála, co mě tu čeká. Tyhle jsou však super.

Právě jsem se dozvěděla, že dnes odpoledne přijde velká vizita, tak uvidíme, co se stane, až dají hlavy dohromady. 🙂 Třeba, když čtete tento článek, tak už jsme 2. 🙂

Hezký a pohodový týden všem přeje stáleještětěhulka Denisa


Denisa právě prožila 39. týden těhotenství. Chcete vědět, co se v tomto týdnu děje s vaším tělem?

 b633476609100114686.jpg

20.11.2014 12:59  | autor: Denisa Stehlíková

Další blogy

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist