Ťap, ťap, bum, řev

BATOLE LIVE! NIKOLKA Nikolka se nám začíná pouštět do dalšího dobrodružství a tím je chození. Zatím nechodí, ale opravdu jen experimentuje. Takže už máme první bouli. A to obě.

Foto z ateliéru rodinné fotografie Fotopromě.cz


První krůčky udělala paradoxně na gauči. Vždycky stojí v rohu a dělá blbosti. Najednou se pustila gauče a bez opory šla ke mně. Byla jsem nadšená, říkala jsem si, že teď to začne. Jenže od té doby uplynul víc jak týden a je to stále ťap, ťap, bum, řev…

Udělá tak pět kroků za den, víc ne a někdy ani to ne. Už docela stojí v prostoru, zvlášť když je něčím děsně zaměstnaná, ale s kroky zatím šetří. Občas na mě raději skočí, než aby udělala krok. A právě z toho máme obě už zmíněnou bouli. Místo ťap, ťap udělala hop a bylo. Ještěže má tolik vlásků a boule šla zakrýt. Samozřejmě to nebylo nic strašného, ale první boule se zmínit musí.

Úspěchy v chození jsou zatím pramalé, kdežto nočník ji vyloženě baví. Sedá si na něj sama a máme za sebou už pár úspěchů. I když s tím jsou spojené „nehody“, které mi přidělávají práci. Tak například, nedávno si sedla vedle nočníku a zdálo se, že bude kakat. Rychle jsem ji svlékla a dala na nočník. Vždycky si na nočníku hraje s takovou vkládací hrou, jenže občas ty vkládačky i do nočníku hází. Sedí na nočníku, vykaká se, hodí do toho hračku a hned si pro ni šáhne. Takže Nikolka má špinavý zadek i ručičku.

Čtěte také:

Vzala jsem ji rychle do koupelny, dala jsem ji do vany, že ji celou osprchuju, jenže byla zase rychlejší a tou pokakanou (i když lehce otřenou) ručičkou mi sáhla na zubní kartáček. Mimino osprchovat, kartáček vyhodit, hračku vyndat a vydezinfikovat, vylít a vyčistit nočník. Prostě parádních pět minut, po kterých byla hromada práce a čištění.

Aby Nikolka pochopila, že nočník je na dělání EE, dala jsem ho vedle záchodu. Do koupelny občas leze a hodí něco do vany nebo kouká na pračku. Ale chvíli potom, co jsem vymytý nočník dala do koupelny, dolezla si tam, aby si ho dala na hlavu. Takže sice si na nočník sedá, ale stále moc nechápe, že je to jen na EE. Každopádně se nenudím. 🙂

Nikolka je pochopitelně jinak moc šikovná. Koupili jsme jí na zahradu skluzavku a během hrozně krátké doby už nás ke klouzání ani k vylézání po schůdkách vůbec nepotřebovala. Krásně střídá nožičky, nahoře si stoupne nebo protáhne nožky a fičí dolů. „Prostě normálka, mámo, ne? Co se furt bojíš?“ 😀 Někdy mě hrozně překvapí, jak je šikovná, a nejen svými šílenými nápady.

14.9.2016 1:31  | autor: Moniq
Více o tématu: hrátmiminkonočník

Další blogy

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist