Tatínek Emanuel (1): Hoďte mu dítě okamžitě po návratu z porodnice!

Mám kamaráda, který neumí krájet chleba nožem. Jeho otec vedl domov podle zdravých selských, patriarchálních zásad z 18. století: „Neživíš, nekrájej!“ Otec si privilegium krájení vyhradil sám pro sebe. Kamarád se v mladším věku pokoušel o samostatné krájení mimo domov. Ale nešlo mu to a byl terčem posměchu. Takže když se ve třiceti oženil, rovnou si koupil elektrický kráječ. Nůž a chléb se mu staly zdrojem zřejmě doživotní frustrace.

Milé maminky, dámy a děvčata, a co že má společného krájení chleba s otcovstvím? Představte si, že máte doma s otcem svého dítěte nastavený model: „Ty nosíš peníze, já se starám o domácnost a děti“ a jednoho dne se rozhodnete vypravit se kamsi vyřídit cosi a bez dítěte. Vaše

A nechcete raději potomka zahodit humánně do baby-boxu? Neboť co se asi stane? Co od chudáka očekáváte? Vždyť je to netrénovaný rodičovský zelenáč! Pokud si vezmete mobilní telefon, partner vás do pěti minut povolá zpět, protože: miminku zběsile tepe fontanela, divně se tváří, má horký zátylek, stalo se něco hrozného, snad se pokakalo, nezvykle křičí… Pokud budete tvrdá a mobil si nevezmete, bude vám celou dobu mimo domov hrozně u srdce v předtuše katastrofy. Až se vrátíte, bude partner v nejlepším případě ležet na mol opilý a celkem spokojené, počůrané, pokakané a obecně špinavé miminko mu bude ležet na gauči a bude olizovat něco mimořádně nehygienického. V horším případě bude nervově otřesený otec plakat v koupelně a úplně vyřvané apatické dítě se skelným pohledem obsahujícím výčitku najdete ležet v postýlce.

Je to na vás. Znáte tu písničku „Jaký si to uděláš, takový to máš“? Pokud si váš partner nechává naaranžovat potomka do kočárku, či do náruče, jen na dobu nezbytně nutnou při fotografování, nedá se od něj až do asi dvanáctého roku dítěte čekat příliš a vlastně ani potom. Takže pokud chcete, aby byl váš partner plnohodnotným otcem, hoďte mu dítě okamžitě po návratu z porodnice, pokud jste nerodila doma, a upadněte do bezvědomí. I muž má překvapivě pud zachování druhu a vašeho společného potomka nenechá uhynout. Když si bude muset poradit sám, poradí si. A bude si věřit a bude na sebe hrdý a bude péči o potomka vyhledávat. Věřte mi. Mám zkušenost. Pokud to ještě nevyplynulo, jsem muž a otec.

Váš Emanuel Pavlík, tatínek malého Haštala

26.6.2013 2:15  | autor: Tatínek Emanuel

Další blogy

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist