Tlustá nebo těhotná? A první „rady do života“

ZDEŇČIN TĚHOTENSKÝ BLOG Milé těhulky, dnes se opět ponořím do tématiky vzhledu v těhotenství.

Jsem nyní u konce 4. měsíce těhotenství a sama za sebe mám pocit, že moje bříško je již dost nápadné. Bohužel velké části lidí kolem mne to stačí pouze k tomu, aby si mysleli, že jsem nějakých pár kilo přibrala.

Moje maminka se mě ptá, proč to tak řeším a já jí na to odpověděla, že mi prostě vadí, když si někdo myslí, že jsem tlustá. Ano, přiznávám, je to trochu malichernější problém, ale já už jsem prostě taková. Neřeším to od rána do večera a nebrečím kvůli tomu, ale mrzí mne to.

Začala jsem dokonce předčasně nosit mexickou bolu, aby se lidé dovtípili, ale marně…

Tento pátek jsem byla na svatbě kamarádům a dokonce ani jedna z maminek nebo čerstvých babiček netušila, „co je ten šperk zač“? Prostě mám smůlu.

A tím se dostávám k druhému tématu mé dnešní úvahy. Již od hodně nastávajících maminek jsem slyšela, jak jim tchýně až příliš ochotně radí a zasahují jim do jejich soukromí. A netýká se to bohužel jenom tchýní. Já mám na tchýni/ně štěstí, nikdo mi do ničeho nemluví, zatím. Mám stejně tak tolerantní maminku. Ale s okolím už je to jiné. Neustále se nám někdo snaží napravit naše „špatná rozhodnutí“. Počínaje u naprosto „zcestného rozhodnutí“, nechat se překvapit pohlavím našeho, byť prvního, miminka, pokračujíc nošením boly a výběrem jména konče.

Jak si mohu nenechat říct, o jaké pohlaví se jedná? Přeci nebudu vozit holčičku v modrém kočárku nebo dokonce kluka v červeném?! Vždyť z toho mohou mít psychickou újmu!

A jak vůbec mohu vybrat nějaké nestandardní jméno, vždyť to dítě bude trpět! Jméno je také to jediné, u kterého mne občas zajímá i názor jiných lidí, ale odmítám dnešní moderní jména a nevím, proč bych si nemohla vybrat jméno židovského původu, i když nejsem pravá židovka?

Jako naprosto zfanatizovaný názor mi pak přijde, když mě někdo varuje, že nošení mexické boly (malý xylofonek schovaný v kulatém obalu, který jako šperk nosíte zavěšený nad bříškem) by mohlo mít zatím nezjištěný negativní dopad na dítě. Kdy komu ublížil nějaký hezký zvuk? Navíc cinkání, obzvláště jemné, má rád snad každý. Mexická bola je již staletími ověřený doplněk v těhotenství v několika jižních zemích a pokud vím, v těchto zemích jsou lidé mnohem otevřenější a šťastnější. Nesnáším evropské zatrpklé mozky, nevěřící Tomáše a úzkoprsost.

Já těmto negativním vlivům z venčí zatím obstojně čelím a to samé přeji i vám, které se potýkáte se stejnými útrapami.

Hezký týden!

Vaše bloggerka Zdeňka

17.6.2014 3:08  | autor: Zdeňka

Další blogy

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist