Už se mě prosím neptejte…

BATOLE LIVE! TOBY…tak co, pořád celá? Nerodíš už náhodou? Co Ti řekla doktorka? Kdy to příjde?

Fotografie z ateliéru rodinné fotografie Fotoprome.cz


Pro úplnost – běžné těhotenství trvá 38 až 41 týdnů. Toby se narodil ve 38. týdnu, 2 týdny před termínem. To ale neznamená, že se naše další mimčo narodí také před termínem. A co mi řekla má gynekoložka? Že dobrý, mimi se má u mě dobře. A ne, opravdu nerodím. Vždyť jsem také ještě v práci. Doktorka mi řekla, že příroda si s námi pohrává. Nejdřív mě zastihla absolutně nepřipravenou, když jsem rodila jen pár hodin po odchodu z práce. A nyní, taška do porodnice zabalená, já připravená, že to může kdykoliv přijít, a ono nic. A do toho všechny ty otázky. Nejvíc mi vadí, že nemůžu lidem kolem sebe rozmluvit, že termín mám 25. 3. a tudíž je úplně normální, že jsem stále ještě těhotná. Každý mě okamžitě ujišťuje, že to určitě přijde dřív. Ale co když ne? Tak už se mě, prosím, neptejte….

Během víkendu jsme oslavili Tobyho druhé narozeniny. Už večer předtím, když Toby usnul, jsem všude po obýváku rozvěsila balonky. Nechala jsem je nafouknout v obchodě heliem, takže všechny držely u stropu. To bylo ráno radosti! Toby lítal po obýváku a tahal za všechny šňůrky a nechával balonky létat zpět ke stropu. Další překvapení bylo po jeho odpoledním spánku. Na stole bylo občerstvení a hosté dorazili po chvíli. Ten největší dárek ho čekal od nás všech dohromady – auto, ve kterém může sám jezdit. Stačí nohou zmáčknout pedál. Byl opravdu nadšený. Tobyho poslední slovo ten večer, těsně než usnul, bylo „auto“ … a první, které ráno řekl, sotva otevřel oči… auto!

NAPIŠTE GÁBINĚ DO DISKUZE

Než se Toby narodil, chodívali jsme s Michelem docela často na koncerty nebo festivaly. Ještě v průběhu prvního těhotenství jsme jeden stihli. A poté se z nás stali rodiče a návštěvy festivalů jsme odložili na neurčito. Dnes jsme se dozvěděli, že na místním festivalu v létě vystoupí Rolling Stones. Absolutní klasika a určitě by to byl super zážitek. Mimoto – jaká je šance, že budou mít tihle chlápci další turné po Evropě, že? Po téhle informaci následovala emailová konverzace mezi mnou a Michelem.

Já: Rolling Stones budou na Werchter festivalu.
Michel: Kdy?
Já: 28. června.
Michel: Lístky budou asi rychle vyprodané.
Já: Otázka není, jak se dostat k lístkům. Otázka je, co udělat s dětmi. : -)
Michel: Lístky ještě nejsou v prodeji! (Hmmm, už zkontroloval lístky, mojí předchozí poznámku o tom, že v tu dobu budeme mít dvě děti, očividně ignoruje.)
Já: Budeme mít dvě malé děti. Bylo by super jít na ten koncert, ale… můžeme vůbec chtít?
Michel: Uvidíme…

Už vím, že jsou kolem mě lidi, kteří se o Tobyho perfektně postarají. I když první noc bez Tobyho jsem byla nervózní, nakonec jsem si tu „svobodu“ užila. Ale teď mluvíme o dvou dětech. A hlavně, o malém miminku. Ano, chtěla bych jít, ale pořád mi běží v hlavě, že to přeci nejde.

Máte někdo podobné zkušenosti?

Mějte se krásně! Vaše Gábina a Tobísek

21.3.2014 12:32  | autor: Gabriela Jenčová

Další blogy

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist