Zpátky do školy

KLUB TĚHULEK! VENDY Three, two, one … odstartovali jsme 26. týden a s tím i opět pravidelné navštěvování školní přednáškové auly. Ne že by to byla nějaká hrůza, ale usedět na přednášce a dávat pozor, když vás dítě v břiše okopává, protože se mu zrovna tato poloha nelíbí, je opravdu nadlidský úkol. Měli by popřemýšlet o lehátkové úpravě pro těhotné.

Foto z ateliéru Fotopromě.cz


Malé mě šikanuje čím dál častěji, od rána do večera, no prostě pořád. A když už si konečně myslím, že usnulo, tak dostane škytavku a nebo má špatné sny. A prej to bude ještě horší – fakt díky za utěšující slova kamarádky. Poloha v sedě je pro náš čím dál tím víc nepohodlná a tak teď hledám vhodnou alternativu v práci, doma a teď už i ve škole.

Když je možnost, radši chodím, přešlapuju nebo se jinak pohybuju, abych malé moc neutlačovala, protože lehnout si opravdu nemám kde. Na prohlídce mi ale bylo řečeno, že je malé díky mému neustálemu pohybu podrážděné a taky moc aktivní. Ne, že bych si toho bez pana doktora sama nevšimla. Aby mi netvrdlo břicho, dostala jsem za úkol zobat hořčík v tabletkách.

Výsledky cukrovky díky bohu vyšli na výbornou a já se tak můžu i nadále odměňovat čokoládou. Možná i proto už jsem na necelých 53 kg. A taky začínám mít problém udýchat vycházky směrem do kopce. Navíc bych měla naučit svého milého, aby se naučil dělat pořádné masáže. Nikdy jsem netušila, že bolest zad může být tak nepříjemná a komplikovat jakýkoliv pohyb. Ale ani to mi nezabraňuje v aktivním životě.

V týdnu jsem se doma nudila. Už jsem měla plné zuby uklízení, vaření a kdejakých „ženských“ prací, jak by řekl bratr. A tak jsem si prostě vymyslela práci „chlapskou“, chytla jsem do ruky štětku a pustila se do natírání. Druhý den jsem se cítila, jak kdybych došla z posilovny. Stehýnka mě bolely, jak kdybych udělala milion dřepů, ale byla to ta nejpříjemnější bolest za posledních 26. týdnů.

Za odměnu jsme v neděli vyrazili do Vyškova. Přítel se rozhodl, že si po dlouhé době zase zazávodí a tak vytáhl mazdu a vyrazili jsme na slalom. Užili jsme si to se vším všudy. Malé si aspoň zvykne na zvuk motoru rychlých aut a vůni benzinu, když už z něho/ní jednou bude ten závodník.

Taky jsem tento týden zjistila, že v příštím roce toho asi bude celkem hodně a už teď mi přijde, že nic nestíhám. Začali jsme plánovat svatbu, na internetu psali, že máme začít co nejdříve. Spočítali jsme hosty a docela jsme se zděsili, když jsme zjistili, že se snad nikam nevlezeme. A tímto naše plánování prozatím skončilo.

Jestli budu mít dostudovat, naplánovat svatbu a přitom se ještě postarat o maličké, mám co dělat, abych už začala.

P.S. Někdy bych si přála být samičkou mořského koníka. Naklade si vajíčka do vaku od samečka a má klid. Ale to by asi pak nebyla taková sranda.


Vendy je v 26. týdnu těhotenství. Chcete vědět, co se děje s jejím tělem?

b633476599443079971.jpg

8.10.2015 12:14  | autor: Vendula Ambruzová

Další blogy

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist