Čočka a kojení?

VÁŠ DOTAZ Mám pětiměsíčního syna, kterého plně kojím, a mám strach z nadýmavé stravy. Jednou jsem četla o červené čočce. Prý je lépe stravitelná a nenadýmá. Je to tak, nebo mám být s čočkou stále opatrná? Moc mi v jídelníčku chybí luštěniny. Děkuji, Anna
foto: Profimedia

Názor odborníka:

Problém s nadýmavou stravou kojící matky se hodně traduje a někdy trochu zveličuje. Skutečný vliv jídla na potíže kojeného dítěte není tak velký. Jezte, co vám chutná. V rozumné míře můžete i obecně nadýmavé potraviny.

Důležitější je pestrá strava bohatá na živiny. A mimo jiné je důležité i to, jak se cítíte, a vaše spokojenost se odvíjí i od vaší stravy.


Odpověděl: MUDr. Martin Gregora
www.grada.cz

Komentáře k článku
Počet komentářů: 1
Obrázek uživatele lenka_samorin
lenka_samorin

červená šošovica je veľmi chutná a my sme si ju dali do jedálnička bohužial až po tom, ako som našla recept na jeden z prvých príkrmov práve z tejto šošovice. Je to kombinácia cibule, červenej šošovice, zeleru, zemiaku a čistej vody. Dnes už sú deti väčšie, ale stále to robím buď ako polievku, alebo ako kašu, prívarok k vajíčku alebo špekáčke. A táto kombinácia je taká pná chuti, že netreba ani soliť alebo koreniť. Jedla som to aj pri kojení druhej dcéry a nemala žiadne problémy.

Komentáře mohou vkládat pouze registrované a přihlášené uživatelky. Zaregistrujte se nebo se přihlaste.

Naposledy navštívené