Konec plínek,jak jste na tom vy?

  • Toto téma obsahuje celkem 26 odpovědí. Do diskuze (9 účastníků) se naposledy zapojil uživatel Anonym a poslední změna proběhla 12 let, 11 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (z celkem 26)
  • Autor
    Příspěvky
  • #892473
    Anonym
    Neaktivní

    Musím se pochlubit,protože můj syn je od 18 měsíc bvez plen přes de a přesně 16.1.2010 si sám řekl že už nechce plenku na noc a je bez ní.?myslím si že je to šikula.Petra

    #892474
    r rybycka
    Registrovaný uživatel

    Ahoj, to určitě šikulka je:) Toto já asi nemám šanci zažít, na druhou stranu jsem s tím smířená a vím, že k tomu každé zdravé dítě jednou dojde..

    Já se totiž nejdřív obávala, že mé děti půjdou s plenama i na vejšku, ale dobře to dopadlo, dospěly k tomu nakonec samy, bez vzteku (s kterým jsem se setkala, když jsem jim do nočníkování zkoušela mluvit předčasně) a dohlížení a zbytečných loužiček. U obou jsem používala látkové pleny, tak mě, ani mé děti nemohl nikdo nařknout z pohodlnosti..Kluk se vzdal plen, když mu bylo 2,5r a holka ve 2 letech a 3 měsících-u obou přišel ten pravý čas jako naschvál v období chladna, u kluka dokonce v období mrazu. V noci se děti přestaly počůrávat na stejno, ač kluk je straší o 2 roky-hold k tomu musel vyzrát, ale jsem ráda, že nakonec to odeznělo bez lékařů, i když jsme si na to museli počkat do pátých narozenin a to plenu na noc odmítl ve třech letech-od té doby jí neměl a počůrával se x* do týdne. Jsem ráda, že trpělivost se vyplatila.

    #892475
    b blesksoft
    Registrovaný uživatel

    naše dcera je od 18 měsíců bez plen přes den ani na spaní po obědě ji nemá a na noc ji dávám jen kdyby – ale je suchá tak si dávám závazek, že v březnu už ji dávat nebudu je rozená 12/07

    #892476
    Anonym
    Host

    jsem moc ráda za druhý příspěvek,mám klučinu,v červenci mu bude 5 let.Přez den jsme bez plen od dvou let,ale na noc ji máme stále.Někdy i týden suchou,pak se několikrát počůrá.Sem tam se už stane,že se v noci vzbudí a chce jít na záchod,tak věřím,že i my to do pěti let zvládneme.Má lékařka už nás chtěla poslat na vyšetření,ale z chytrých článků vím,že do pěti let je čas.Malé bude 17 měsíců a do nočníku se ještě nevyčůrala,ale určitě na ni nebudu spěchat.

    #892477
    Anonym
    Host

    Mam 2 děti. Starší dcera se nepočurávala před dovršením 2 let(nepamatuji si přesně) a syn od 2 let ani v noci (jenom občas tj 1 – 2x do měsíce). No a jednu dobu mala dcera kdy se mi začala znovu počurávat asi tak ve 3 1/2roku a trvalo to rok, takže jsem se rozhodla navštívit lékařku – nefrologická ambulace, udělali nám všechny potřebné vyšetření, dala nám vhodné léky a dcerka se za 3 měsíce postupně přestala úplně pomočovat. Chtěla by reagovat na Jiřinku, aby si jednoduše připustila, že pomočování 5 letého kluka je už třeba řešit. Čím dřív tým líp.

    #892478
    g goldteqila
    Registrovaný uživatel

    Mám dceru,teď má 26měsíců,bohužel na nočník odmítá a chce plínu.Už jsme koupili i redukci na záchod.prkénko,ale nepomáhá.Dopoledne ju nechám běhat v kalhotkách a každých cca 20min.ju zvu vyčůrat.Někdy se i povede,ale vůbec neřekne sama.:S Pořád chválím,snažím se trpělivosti,vysazuju,ale co dál?Jako by ani nepoznala,že se jí chce..:#

    #892479
    Anonym
    Host

    Našemu Kubíkovi jsou dva roky a s nočníkem se moc kamarádit nechce:( Někdy je teda celý dopoledně ve slípkách, a nepočůrá se, ale to je spíš moje zásluha, že ho pořád (co půl hodiny) posazuju na nočník. Pak už je chudinka celej otrávenej, jak se ho pořád ptám, zda se mu nechce čůrat, tak si řekne o plínku.
    Jinak docela zabírají slipy s oblíbenými postavičkami:) jako Bořek, Krteček apod. U nás vede mašinka Tomáš:) A to už má docela naučené, že na Tomáška se nečůrá, že by plakal a řekne si sám. 😀
    Ale dávám tomu čas, radši na něj nechci tlačit, aby pak neměl z nočníku strach. Když se to nepovede do léta, tak pak to bude snadnější.
    Akorát mě stresují kamarádky, co mají mladší děti a už jsou bez plínek, většinou jsou to tedy holčičky.

    #892480
    Anonym
    Host

    Těch kamarádek bych se nebála našemu jsou dav a půl roku a pleny má ještě na spaní po obědě a na noc holky jsou v tomhle mnohem rychlejší ale záleží na maždém díteti samotném v létě se určitě učej líp než jindy náš třeba taky moc nemluví a nědělám s toho vědu to bych se ze všeho musela zbláznit jsou na světě horší věci a ty naše děti se všechno naučej až se nám to líbit nebude .

    #892481
    Anonym
    Host

    Dcera narozena 12\2007 plínku nemáme od 19.měsíců.Chce to jen trpělivost a nikam nespěchat.Ze dne na den to příjde samo.U některých dětiček dříve nebo později.Tak se s tím maminky netrapte v klidu vyčkávejte.Přeji hodně úspěchů.Sice se tvrdí,že holčičky jsou na tohle šikovnější,ale znám i plno chlapečků co se plínek zbavili ještě před druhými narozeninami.Nestresujte se ani netrapte ono to brzy přijde samo.:)

    #892482
    Anonym
    Host

    Ahoj,
    jen bych chtela vyvratit mytus o sikovnych holcickach, dceri bude 19 mesicu a o nocniku nechce ani slyset. Dokonce jsme dospely do faze, ze i kdyz ji vidim tlacit tak tvrdi ze nekaka….. A kdyz ji necham bez plinky, tak se klidne pocura nebo pokaka do kalhotek a vubec ji to nevadi. Pockame do leta a uvidime 🙂

    #892483
    d dagmarpol
    Registrovaný uživatel

    Ahoj,také se přidávám,že ne vždy jsou holčičky rychlejší,naše malá nar.8/07 je přes den bez plínky od 24 měsíců, ale na noc jí stále dávám pro jistotu, většinou je suchá, někdy se i vzbudí a řekne si.záleží také na tom kolik čajíku v noci vypije.:) Někdy i dvě deci :$

    #892484
    Anonym
    Host

    Syn měl 3 roky v březnu a od 1,5 chodí přes den bez plenky,ale večer není šance.Každý den je plenka mokrá i když mu už od 18 hod nedáváme napít (na radu lékařky) a stejně je mokrá.Jeho svěrače ještě nejsou dostantečně vyvinuté na to aby udržel moc až do rána:-))) takže milé maminky trpělivost, sice někdy mě to fakt pěkně štve ale jsou horší věci………tak snad to brzo obouráme:)

    #892485
    Anonym
    Host

    My už taky máme konečně vyhráno.nepomohlo domlouvání,vysazování atd…..Když měla malá 2 roky a 14dní sama si řekla,že nechce plínu a od té doby jsme bez plíny i přes noc bez problémů.Sama si řekne,nemusím se jí ptát.Jsem na ni moc pyšná-hurá…:) Konečně na nás přestanou rádoby matky nejchytřejší koukat mezi prsty,že ještě nechodíme na nočník.:P
    Držím palce ostatním maminkám – a hlavně nic neuspěchejte,vždyť každý z nás jednou přestal nosit pleny<:o)

    #892486
    Anonym
    Host

    No syn měl v březnu 3 a stále nosíme plenku na noc:'( . Každé ráno je plínka počurana a když se syna zeptam proč nezavolá odpoví: „že ho pipík neposlouchá“…………..prostě se nedokáže probudit natož zadržet.A to nedáváme pít před spaním , pořádně se vyčuráme a pak kolem 22 hod ho ještě jednou dám vyčůrat …………snad se taky dočkáme.Doktorka říkala, že máme trenovat zadržení moči, nějak nám to nejde na tož yvsvětit synovi, že jak čurá to musí zastavovat a zase pustit:D 😀 Jinak přes den jsme už od 20 měsíce bez plínek, jen ta noc<:o)

    #892487
    Anonym
    Host

    no, moji holčičce byly v únoru 3. nějaké problémy jsme měli, plenu meměla od 2,5let pak pred 3 rokem se zacela zase v noci počůravat, ale tak 2 měsíce už to zvládáme.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (z celkem 26)
  • Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist