nočníček….

  • Toto téma obsahuje celkem 52 odpovědí. Do diskuze (20 účastníků) se naposledy zapojil uživatel l Janulka a poslední změna proběhla 11 let, 11 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (z celkem 52)
  • Autor
    Příspěvky
  • #891845
    Anonym
    Neaktivní

    my už chodíme ráno dělat bobík na nočnu..a jak jste na tom vy byli nebo jste v osmi měsících??:D

    #891846
    s silvienka
    Registrovaný uživatel

    To je strašně brzo! Dávat dítě tak brzy na nočník? Nevím, ale můj názor je, že vlastně ani nevím, co na to říct.

    #891847
    t Termi
    Registrovaný uživatel

    Ahojky, potřebovala bych poradit, jak naučit dcerku na nočníček.Když jí bylo kolem 10 měsíců tak na nočníček chodila, udělala tam bud bobek i se vyčůrala.ted jí bude rok a půl a když jí chci dát na nočník, tak mi udělá hysterickou scénu:'( .Někdy zaberou diváci v podobě hraček, sedí, ale bez nadílky a někdy ani hračky nezaberou!Už nevím jak jí to naučit a zpříjemnit.:^)

    #891848
    j Janina
    Registrovaný uživatel

    Ahoj Termi,

    obavam se, ze s tim nic nenadelas. Dceri je 19 mesicu a taky nechce curat do nocniku. Uz curaji snad vsichni plysaci, ale ona nic. Obcas – kdyz ma naladu si na nej na par vterin sedne, jenomze pak vstane a posadi tam krtka….
    Asi nam nezbyva nic jineho, nez cekat az si to rozmysli a sama bude chtit na nocnik

    #891849
    k Kacka.hla
    Registrovaný uživatel

    Ahoj. Já jsem začala dávat syna na nočník týden před 9M. Uznala jsem, že k chození na nočník je důležité sedět né chodit 🙂 Je talent, i když taky mi začal poslední dobou slízat z nočníku a zjistila jsem, že ho třeba zabaví držet míč nebo si kutálet. Jen nevím jak ho mám naučit říkat EE když potřebuje. Kaká na 98% do nočníku, to vydrží a je to pohodlnější než mít bobek v plínce, ale co cůrání? Teď je mu 11,5M. Jak to šlo u Vás?

    #891850
    z Zuzule
    Registrovaný uživatel

    nočník jsem zkoušela tak v 9. měsíci, ale bez úspěchu. Vždy z něho slezl. Občas to zkusím, ale je to marný. Takže počkám až mu bude rok a budu to denně zkoušet, ať si zvykne chodit na nočník.

    #891851
    Anonym
    Host

    Adélka začala na nočník také mezi 8 a 9 měsícem. Každé ráno se vyčůrala a vykakala a pak po každém spaní (dop. a odp.) a před koupáním opět čůrání. Na 11 měsíci začala chození na nočník bojkotovat a drží jí to dodnes (13 měsíců). Když jí chci posadit, tak se napruží a nic s ní nehne. Tak to neřeším, občas zkouším a čekám :))

    #891852
    a anytsirk44
    Registrovaný uživatel

    taky se bojím že až bude umět vstát což už se jí daří když u ní sedímm tak hned se zapře o moje nohy a je na nohách…ale ráno děláme bobík a čůrání ale přes den jí zatím nedávam..občas večer ale ona dělá bobek jen ráno ale nekdy jak kdy i večer…:D 😀 😀

    #891853
    p pajpsa
    Registrovaný uživatel

    Po přečtení všech příspěvků jsem zjistila, že jsme na tom s Karolínkou stejně – kolem 9měsíce nebyl žádný problém – zvládly jsme bobek i čůrání, jak jsme se naučily chodit tak se z nočníků utíká a při pokusech udržet je to marné:O !!! Tak zkoušíme , zkoušíme,……věřím tomu jak se oteplí místo plínky dáme kalhotky a určitě se to naučíme 🙂 !!!

    #891854
    Anonym
    Host

    U nás to bylo naprosto stejné, dokud syn nechodil, nočník ho „bavil“, chození pak bylo zjevně zajímavější a trvalo dost dlouho, než vzal nočník znovu na milost. Kluci jsou prý v tomhle pomalejší. Teď máme 7-mi měsíční slečnu, tak jsem na to zvědavá. Nedávno jsem se také doslechla o bezplenkové metodě ( děti se dávají vyčůrat a vykakat už skoro od narození ). Je to zajímavé, na netu je o tom dost informací, ale fakt neznám nikoho, kdo by tohle praktikoval. Je to určitě dost náročné pro mámu i pro prcka a pokud to někdo vezme absolutně, asi i zbytečný stres. Co vy na to?

    #891855
    k Kacka.hla
    Registrovaný uživatel

    Ahoj. Já jsem o bezplenkové metodě taky slyšela. Okolo 3-4 měsíce se má vypozovat, to je prý nejzřetelnější, co Vaše miminko dělá, než čůrá a kaká. Může to být cokoliv – zamračení, úšklebek, nebo nějaké vrtění, a podle toho víte, že chce a co. No, zkoušela jsem to, ale nějak jsem na synovi pozoroval víc mimiky a různého chování než čůral a kakal. Nemohu říci, že dělal jednu věc dokola. Takže jsem uznala, že tohle nebude náš případ a vzdala to.

    #891856
    Anonym
    Host

    ze zkušenosti u dcery, že měla z nočníku panický strach :'( – utíkala mi v těch 8-9 měsících, tak to na Ondráše nezkouším. Pomalu to na něj začnu zkoušet po roce a nechám tomu volný průběh. Dcera si také sama řekla a byla odnaučená před 2. rokem 🙂

    #891857
    p Panda.kf
    Registrovaný uživatel

    Ahojky,
    nam je 7,5mesice a na nocnicek chodime uplne bez problemu. proktikujeme metodu „bezplenek“ od 19-ti tydnu veku a je pravsa, ze dite se da dobre precist a kdyz je trpelivy maminka, miminko to zvlada levou zadni. 🙂 Asi tak do 28.tydne jsem malou musela pokazde drzet-nemohla jeste plne sama sedet, a ted jiz bez problemu haca a udela bobika i lulu. Nyni se nazime se naucit si o nocnicek rikat. Tak bojujeme a drzim palecky i vam a bojujte a nevzdavejte se! 🙂

    #891858
    a anytsirk44
    Registrovaný uživatel

    😀

    #891859
    Anonym
    Host

    Ahoj, když tady čtu ty vaše příspěvky a konfrontuji je s tím, co jsem se doposud dověděla o dávaní na nočník – nejdříve od roku a půl (teprve tehdy jsou prý děti schopny vědomě ovládat svěrače), nejsem si jistá, jestli zrovna tohle není příčina těch vašich problémů. Musím říct, že jsem dost překvapená, že to zkoušíte už tak brzy. Sama plánuju první pokus na rok, protože bude léto a je prý jednodušší to dítě naučit.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (z celkem 52)
  • Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist