Budu mít miminko pod stromeček

  • Toto téma obsahuje celkem 35 odpovědí. Do diskuze (7 účastníků) se naposledy zapojil uživatel b Radka a poslední změna proběhla 13 let, 1 měsícem.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (z celkem 35)
  • Autor
    Příspěvky
  • #891721
    Anonym
    Neaktivní

    Ahoj holky,
    manžel mi řekl, že pokud malou nevyklopim před Vánocemi, tak nebudu mít pod stromečkem nic:) Jo a k 30. narozeninám dostanu kočár… Jak jste na tom vy, tak máte něco podobného doma?

    #891722
    z zrzenka
    Registrovaný uživatel

    Ahojky,
    já mám termín 24. 12. a je to mé první mimi tak jsem zvědavá jak to stihnu když většina mých kamarádek přenáší 🙁 snad to do konce prosince stihnu jinak se můžu rozloučit s porodným. No a co se týče dárků pod stromeček tak nic nedostanu protože to bude mimísek ten nej dáreček:) a v září jsem měla narozky a dostala jsem žádost o ruku, což bylo krásný a za 14 dní jsme do toho praštili. Nevím jak ty ale já nemám moc na nákup dárků pomyšlení, nebo už něco nakupuješ?

    #891723
    b Radka
    Registrovaný uživatel

    Vzhledem k tomu, že je mi dobře a o těhotenství skoro nevím, tak jsem se dala do nakupování dárků. Zkrátím si tím dlouhou chvíli a alespoň mám nějaký pohyb. Dnes jsem prochodila celé odpoledne. Sice bez většího úspěchu, ale alespoň mám už promyšleno, co asi komu koupit. Neházej flintu do žita kvůli tomu, že všichni kolem tebe přenáší. To neznamená, že to tak bude i u tebe:)

    #891724
    z zrzenka
    Registrovaný uživatel

    Mě jen pekelně bolí záda a nemůžu dlouho chodit nebo stát:( a občas mě pálí žáha jinak mám vše taky OK.To je dobrý nápad, aspoň člověk myslí na něco jiného, jen nemám žádný nápad co komu koupit, to je vždy nejhorší. Snad máš pravdu a nebudu přenášet, to bych fakt nerada. Nejradši bych už na Vánoce byla doma a užívala si dárečku:)) A kdy máš termín ty?? Už víte co to bude?

    #891725
    b Radka
    Registrovaný uživatel

    Termín mám 27.12. a čekám holčičku. Já jsem se na dárky všech zeptala,naštěstí si každý řekl, co chce, takže je to o hodně snazší. Příští týden jedu do Prahy, tak bych chtěla všechno z větší části nakoupit. Co čekáte vy? Už máš pro miminko všechno připravené?

    #891726
    z zrzenka
    Registrovaný uživatel

    Jé tak to je taky hezké:) my budeme mít kluka. Dnes už budeme stěhovat nábytek do pokojíčku, manžel má hobby truhlařinu a tak vše vymyslel a vyrobil a pak už jen dokoupit takové ty maličkosti. A hlavně se zbalit do porodnce radši dřív. No a pak ty dárečky. Vždycky jsem si to užívala ale letos budu prožívat mimi:)) A jak jste na tom s přípravami vy? A jak se chystáš na porod?

    #891727
    b Radka
    Registrovaný uživatel

    Z dětského pokojíčku si udělal můj manžel pracovnu, takže tam máme jen přebalovací pult, koš na hračky a malou skříňku, spíš je to jen dětský koutek:) . No a postýlku dáme do ložnice. Ještě musím koupit nějaké drobnosti, pak to všechno vyprat a připravit, takže je ještě co dělat. Na porod se nijak nechystám. Jsem gynekoložka, takže porod znám ( bohužel) do detailů, až na tu bolest, kterou si jistě nikdo nedokáže představit, dokud ji nezažil. Výhoda je, že půjdu v podstatě do domácího prostředí a budu mít kolem sebe lidi, které znám. Strach mám, což si myslím, že je přirozené, ale je to strach z komplikací, které můžou přijít.Myslím, že výhodu mají ženy, které o tom zase tolik neví, a tím pádem si to tolik nepřipouští. Moje hlavní heslo v tuhle chvíli je, že to přežily všechny, tak proč ne já:)

    #891728
    z zrzenka
    Registrovaný uživatel

    Však pokojíček není všechno, hlavně aby tam byl domov a krásný rodinný prostředí. My už máme vše na svém místě. Tý jo, tak to teda koukám:) gynekoložka. A můžu se na něco zeptat? Jaký je tvůj názor na epidural. Já totiž nechci při porodu žádné léky maximálně oxytocin samozřejmě když vše dobře půjde. Budeš si vytvářet porodní plán? Navštívili jsme předporodní kurzy a tak mám hned lepší pocit, že vím kam půjdu a do jakého kolektivu. Spíš mám strach z tohohle než z porodu. Nemám ráda cizí prostředí. Ale jak píšeš, přežili to všechny tak proč ne my? A taky je pravda, že když se tím nezabýváš tak neřešíš ale zase chci být informovaná, je to těžký. Taky mám strach ale spíš taky s komplikací, nějak si to neberu, však ono to nějak dopadne:)

    #891729
    b Radka
    Registrovaný uživatel

    Já budu mít epidurál domluvený jen pro případ nouze. To znamená v případě pokud se porod vyvolával nebo to nešlo tak jak má, porod trval dlouho. Ono to má i svá rizika, takže to nechám až jak se to bude vyvíjet. Porodní plán si žádný vytvářet nebudu. Jsem zastáncem lékařský vedeného porodu s klystýrem, oholením, léky, nástřihem, pokud bude třeba, atp. Víš, mám zkušenosti s tím, že u žen s porodním plánem dojde k přesnému opaku toho, co si přály. Pokud ti mohu poradit, tak pokud věříš personálu porodnice, kde budeš rodit, tak bych nic neřešila. Oni budou dělat všechno proto, aby to dopadlo dobře:) .

    #891730
    m Marmla
    Registrovaný uživatel

    Holky já se teda přidám, i když mám termín 13 ledna, ale nějak doufám, že to bude o Vánocích, mám doma již dva syny a teď čekáme třetího, takže náš poslední bonus. Bohužel jsem měla oba porody vyvolávané, takže už teď sháním radu jak prcka přesvědčit, aby tam zas tak dlouho nebyl, ale pokud tam bude chtít zůstat tak se můžu stavět na hlavu a on si bude spokojeně hovět v bříšku.
    S tím porodním plánem jsem to zažila teď u kamarádky, v jedné porodnici jí řekli, aby věřila personálu a ona si postavila hlavu, jela do jiné porodnice a i tak se holka narodila skoro po 11 hodinách a to se otvírala už dva týdny před porodem.
    Radko dotaz na Tebe, když je porod vyvolávaný na čem závisí délka toho porodu? Já byla vždy otevřená až po více jak 16 hodinách a to jsem poslouchala rady porodních asistentek a stejně se porod celkem táhnul.:(

    #891731
    l llenousek
    Registrovaný uživatel

    Ahoj holky, mě dnes už 2 termín protekl mezi prsty! Tak jdu ve středu do porodnice a uvidíme, co se dozvím. No, hold je těm miminkům u nás v bříšku moc dobře. Z porodu strach vůbec nemám a jak říkala Radka, taky to nechávám na doktorech, ti ví co dělat nejlíp. Takže, když to šlo tam, musí to jít i ven…

    #891732
    b Radka
    Registrovaný uživatel

    Kdyby porodníci dokazali předpovědět délku porodu, tak by to bylo moc prima:) To, zda tablety na vyvolání porodu obsahující prostaglandiny, zaberou, záleží na zralosti vaginálního nálezu. Ale samozřejmě jako všude existují výjimky, tak každá žena reaguje jinak. Někdy tabletka zabere ihned a je z toho překotný porod, někdy se dlouho nic neděje a potom to jde rychle a také jsou případy, kdy porod nejde vůbec nebo žena na tabletku ani nezareaguje. Prostě každá jsme jiná. Ale většinou platí to, že pokud je nález připravený k porodu, tak porod probíhá rychle.

    #891733
    m Marmla
    Registrovaný uživatel

    Radko díky za odpověď. Takže budeme věřit svému tělu a nějak to půjde.
    Včera jsem doprala poslední oblečení na Gabrielka a už to doma začíná vypadat jako že brzy přibude miminko. Jen postýlka ještě není postavená, to jsme říkali až začátkem prosince, ale jinak už bych řekla, že je vše ok.:D
    Ilenosek, přeji hodně zdaru v nemocnici a aby jsi měla miminko brzy u sebe

    #891734
    Anonym
    Host

    chtela sem ze zeptat jestli mam brat termin porodu podle UZ nebo podle PM ???? dekuji

    #891735
    b Radka
    Registrovaný uživatel

    Tak to bude dotaz asi na mě:) Termín porodu se stanovuje podle termínu posledních měsíčku. Pokud miminko nedopovídá podle ultrazvuku délce těhotenství počítané podle PM, tak se termín porodu zkoriguje podle ultrazvuku. Dělá se to zhruba do 13. týdne těhotenství a pokud je rozdíl větší než 2-3 týdny.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (z celkem 35)
  • Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist