potrebuji radu od skusenych

  • Toto téma obsahuje celkem 32 odpovědí. Do diskuze (16 účastníků) se naposledy zapojil uživatel k katka.poeme a poslední změna proběhla 13 let, 1 měsícem.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (z celkem 32)
  • Autor
    Příspěvky
  • #891597
    Anonym
    Neaktivní

    :'( dibry den dami mam tady menci problem a potrebovala bych radu vysvetlim vam moji situaci… Jmenuji se Petra je mi 20 a mam krasnou cerusku narodila se 02.09.2009 takze ji je prez 5mesícu a dnes jsem zjistila ze jsem zase tehotna je to sasi jen 3-4tydny ale muj snoubenec rika ze si ho nemame nechat ze bychom to nezvladli uz jem kvuli tomu ze ted se matercka stahuje jen na jedno dite i kdybi jste jich meli treba 5 tak stale dostavate materskou jen na to nejmlaci dite.on ovsem ma praci a dostava 20 000kc ale i tak to je malo kdybi jse melo todle miminko narotit tak by nasi viktorce byl pouze rok a nevim zda bych to zvladla .. potrebovala bych nazor lidi ktery tomu aspon trochu rozimi prosim:$

    #891599
    m meki
    Registrovaný uživatel

    omlouvam se za chybi jsou hloupe ale nejak nemam na to nad nima premyslet

    #891600
    Anonym
    Host

    Mám 2 krásné děti. Jsou od sebe 3 roky a teď znovu čekám třetí miminko, tentokrát neplánovaně. Rada? Nechej si děťátko, protože jinak to budeš litovat. Vždyť už mu tluče srdíčko. Vím, že to určitě nebudeš mít lehké, já sama jsem z troch dětí hned za sebou po roce. Ze začátku budeš (budete?) mít fofr, ale postupem času si uvědomíte, že je to to vlastně dobře, že je máte obě. Věřím, že to všichni spolu zvládnete a všechno dopadne dobře.

    #891601
    t Termi
    Registrovaný uživatel

    Ahoj Meki!
    Stalo se mi to samé co tobě!Když bylo malé 5 měsíců tak jsem zjistila že jsem znovu těhotná, taky mi není o moc víc než Tobě, bude mi 24!Zezačátku jsem si miminko nechat nechtěla, ale představa že bych teřba už žádné mít nemusela mě děsila!Otěhotnění proběhlo přes prezervativ a do toho jsem ještě kojila!Bylo to těžké rozhodnutí, ale stejně jednou bych druhé chtěla tak jsem si to nechala a na Štedrý den se nám narodila zdravá krásná holčička!Nebudu lhát není to jednoduché, ale zvládnout se to dá!Přítel bere mnohem méně než tvůj snoubenec, kolem 14 až 15 tisíc!Ale rozhodně toho rozhodnutí nelituju! Ale rozhodni se jak sama uznáš za vhodné!Ale je to radost vidět jak ji má starší strašně ráda!

    #891602
    p pegi34
    Účastník

    ahojky meki tak koukám že jsi ve stejné situaci jako já.Taky budu mít dítě po roku má se mi narodit 24.3. a 4.3. bude mít rok.Ato budu mít čtvrté dítě.První bude 18 v květnu druhé bude 6 v červenci a to třetí to bude mít ten rok a jsou ´to všechno babi.Ted budeme mít kluka.Určitě to bude těžší než s jedním ale nejsi první ani poslední takových je spoustu.Ze začátku něž si na to zvykneš to bude těžké ale jen co trochu poporostu tak si spolu aspon vyhrajou.Nneí to nic tragického vždyt někdo má dvojčata nebo trojčata a tyk to zvládne.:) Věcičky budeš mít po tom prvním tak ani nemusíš kupovat nějakou výbavu.Tak to nevzdávej.Uvidíš že nakonec budete rádi že jste si to nechali.Zdravím Markéta

    #891598
    a alka
    Registrovaný uživatel

    Ahoj Meki,
    já mám doma 3-letou holčičku a každým dnem čekám narození našeho chlapečka Filípka. Nikdy bych na potrat nešla, jsi mladá co když budou nějaké komplikace a ty už nebudeš moct mít děti? Určitě nechceš zůstat u jedináčka, jestli jsi více dětí neplánovala, tak bys asi o radu nežádala.Vždycky se to dá zvládnout. Ohledně financí to bude trochu těžší, ale tvůj snoubenec zas tak málo nevydělává, můj nastávající vyděláva asi o 4000,- méně a jde to, a to máme koupený byt, který stále splácíme. Snažím se ušetřit kde se dá, například jsem včera od kamarádky nakoupila 16 kusů oblečků a zaplatila za to jen 670,-. V každém větším městě se pořádají bazárky a je z čeho vybírat, dělá to tak spousta mých kamarádek a dětičky máme jak ze škatulky. Doufám, že své rozhodnutí citlivě zvážíš a budeš spokojená a šťastná. Dej vědět, jak to dopadlo.
    Zdraví Alka

    #891603
    a ave-ril
    Registrovaný uživatel

    Ahoj já bych si to dítě nechala už jen proto, že jsem o první přišla a teď mám krásnou holčičku. Určitě to zvládneš. Ale fofr to určitě je. Ale taky jsi mohla prášky když kojíš tak to nevadí jsou i pro kojící ženy.
    Ale teď prosim o radu.Mojí princezně je měsíc a půl. Přes noc spí nádherně budí se jednou za noc, ale za to přes den si to vybírá. Je to neúnosný nevim co sní. Jelikož je vidět, že by spala, ale najednou z ničeho nic začne histericky brečet jako když jí řežem hlavu. A když jí vemu na ruku tak přestane na chvílu a pak zase brečí. Už mě nic nenapadá. Berem probiotycký kapky na prdíky a ještě jí dávám feniklovej čaj. Předem děkuji za rady

    #891604
    Anonym
    Host

    Ahoj Meki určitě si to nech později bys toho mohla litovat. Já jsem na tom podobně mám doma 15ti letou dceru,4letého kluka co zlobí jako čert a tento týden jsem se dověděla že čekáme dvojčata. V první chvíli jsem se zděsila protože manžel vydělává o dost mín než tvůj přítel.Ale nikdy bych je nedala pryč. Budu to mít sice těžký ale zvládli to jiní tak proč ne já.

    #891605
    r radpraj
    Registrovaný uživatel

    Ave-ril : pokud můžu poradit: my máme holčičku 5 týdnů. Problém podobný: plně kojím,denně vypiju 2l fenykl.čaje smíchaný s kojícím čajem (Leros), malé dáváme Probiotické kapky,Sab-simplex(večer) a před každým kojením BABY-Calm. Jsou to přírodní kapky a po nich se situace krásně změnila: malá je mnohem víc v pohodě,koliky bříška mnohem víc ustaly a „prdíky“ jdou pořád a samy….Vřele doporučuju. Stojí cca 130,-Kč a lahvička vydrží na měsíc.

    #891606
    d drahule
    Registrovaný uživatel

    Ave-ril: u mé první dcery jsem měla stejný problém a moc mi pomohly probiotické kapky (mají bílo-žlutou krabičku a stojí okolo 600 Kč 😛 ). Snad ti taky pomůžou. Držím palce.

    #891607
    Anonym
    Host

    Prosím, jak je možné otěhotnět přes prezervativ, jak píše Alka???

    #891608
    Anonym
    Host

    Je to možné, mohl být poškozený:)

    #891609
    Anonym
    Host

    Milá Meki, z celého srdce gratuluji k miminku! Neboj se ničeho a opatruj tu malou fazolku, co se choulí ve Tvém bříšku:) Nenech se odradit a zamysli se, kolika lidem není v životě dopřáno držet v náruči vlastní dítě. Moje malá dcerka nás svým ohlášením se k světu také překvapila a já se moc bála, že ji neuživíme. Ale výbavičku jsme nakonec celou dostali od kamarádek po jejich dětech, krásně se dá nakoupit v bazarech i v Tescu a sama jsem překvapena, že s miminkem jsme nakonec neměli spojeny náklady téměř žádné! Výbavičku máš po starším děťátku, mladší i v budoucnu bude spoustu věcí dědit po starším sourozenci a navíc vše bude podruhé o to jednodušší, že už budeš o dětech něco vědět a o to budeš víc nad věcí. Pokud pořád váháš, objednej se co nejdříve na ultrazvuk, vem přítele sebou a popros doktora, ať vám dá trochu času, že potřebujete na to miminko chvilku zírat, aby jste měli čas se zamilovat. Je to Tvé dítě, máš ho, protože to tak mělo být, srdíčko mu divoce buší a nežádá nic víc, než lásku:)

    #891610
    Anonym
    Host

    Co znamená poškozený? Jako že bychom si toho ani poté nevšimli? Nedošlo k prasknutí¨…

    #891611
    s sisska
    Registrovaný uživatel

    ahoj meki,
    švagrina bola presne vo tvojej situácii. Jej dcérke boli 4 mesiace, keď zistila, že je opäť tehotná. Tiež zvažovala, čo urobiť, či si dieťatko nechať, ako to bude zvládať, a pod. To sú úplne prirodzené obavy! Odvtedy ubehol už rok a ona má dve krásne dievčatká, ktoré sa spolu pekne zahrajú, a ona má chvíľku času aj na oddych. A neverila by si, ako to jej staršej dcérke pomohlo, keď sa jej narodila sestrička. Naučila sa zaspávať sama, je samostatnejšia, nežiarli, dokáže sa podeliť s hračkami, dokonca „malinkú“ ochraňuje a pomáha jej.
    Prvý rok je náročný, kým sa celá rodinka „zharmonizuje“, ale potom to už ide a človek zistí, že to má aj mnoho výhod, keď sú detičky len s takým malým vekovým rozdielom.
    Rozhodnutie je samozrejme na Tebe a snúbencovi. Musíte zvážiť, či by Vám mal kto pomôcť, keď by bolo treba, či máte vhodné bytové podmienky, či budete schopní dieťatko prijať s rovnakou láskou ako to prvé… Držím palce, aby ste sa rozhodli správne a nikdy to neľutovali!

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (z celkem 32)
  • Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist