únor 2011

  • Toto téma obsahuje celkem 5,748 odpovědí. Do diskuze (28 účastníků) se naposledy zapojil uživatel Anonym a poslední změna proběhla 11 let, 3 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (z celkem 5,748)
  • Autor
    Příspěvky
  • #862230
    Anonym
    Neaktivní

    ahojky holky,
    tak konečně i nám se zadařilo a čekáme rovnou dvojčátka. Termín máme 19.2.2011 a už se tak nějak nemůžu dočkat, až to bude za mnou a drobci budou na světě. Bohužel tatínek se s dvojčátkama pořád smiřuje a tak nějak u něj ještě to štěstí a radost nevypukla. Můžu se zeptat na reakce tatínků u Vás? Jinak těhulkám třikrát zdar!!!:D

    #862234
    Anonym
    Host

    Ahoj Susan, moc gratuluju k dvojčátkům. U nás byla reakce docela pozitivní, ikdyž jsme to zatím ještě neplánovali….nebo lépe řečeno jsme se o tom nestihli pobavit. Přítel tu novinku vstřebal dříve než já:-) Tatínek potřebuje čas, ale určitě se bude dvojnásobně radovat.

    #862235
    Anonym
    Host

    Ahoj Susanne, taky moc gratuluju k dvojčátkům. Já mám termín 2. 2. 2011 a zdá se mi, že čas utíká hrozně pomalu. Předchozí měsíc a půl jsem strávila doma, bylo mi špatně od rána do večera (i v noci), takže jsem se z mimča ještě moc radovat nestihla. Zato tatínek je šťastný a už se stihl pochlubit téměř všem kamarádům:) . Neboj, takové dvojnásobné štěstí musí dříve či později potěšit každého.

    #862236
    r rybízek
    Registrovaný uživatel

    Susan, moc gratuluji k dvojčátkům, je to krása dvojnásobná 🙂
    Taktínek to brzy vstřebá, neboj, potřebuje čas …
    Já jdu na utz poprvé v pondělí, termín mám asi 31.3.2011, tak nevím nevím, kdyby tam byly taky dvě … 😀 Měj se i s drobečkama …

    #862237
    s susanna.s
    Registrovaný uživatel

    jaj asi máte pravdu, asi to chce čas, ony už takové první záblesky štěstí jsou:-)

    Kája: ani nemluv mě je taky pořád špatně, a to říkali , že po prvním trimestru by mělo být líp a zatím nic, do toho mi ještě od neděle brní břicho:-))Teda a já mám dojem jak rychle to všechno utíká:-)))

    rybízek: jaj tak ať tam jsou třeba i tři, hlavně ať jsou zdraví!!!!

    Jinak všem velká gratulace!<:o)

    #862238
    Anonym
    Host

    Ahoj holky, velké gratulace všem i ode mě<:o) . U nás to bylo taky neplánované – to je tak, když vás doktor přesvědčí, že by bylo na čase po 12 letech vysadit antikoncepci, abyste se pak nedivila, že nemůžete mít děti:) .
    Susanne: Mně začalo být dobře minulý týden, tak třeba to bude fungovat od příštího týdne i u tebe. Vyzkoušela jsem všechny možné i nemožné prostředky, ale nepomáhalo nic. A do toho ta vedra! Ne že bych se těšila na zimu, ale chladnější počasí oceňuju.
    Jinak dvojčátka jsou super, taky jsem je vždycky chtěla, ale nemáme žádné rodinné dispozice. Nakonec je to pro mě asi takhle lepší, páč miminka se v mém okolí nevyskytovala nejmíň 15 let, tak ani nevím, jestli zvládnu tohle jedno:D .

    #862239
    s susanna.s
    Registrovaný uživatel

    káji: já jsem vysadila antikoncepci taky po dlouhé době, asi to byl důvod že to trvalo tak dlouho, než se nám povedlo počít. Nevím jestli k tomu nepřispěla i změna doktora:-)Letos na jaře. No u nás v rodině (ani v tatínkové) taky žádná dvojčátka nejsou, tak uvidíme jak to zvládneme, zatím se toho malinko děsím:^) Ale snad bude vše ok, zítra jdu zase na kontrolu, tak aspoň drobky uvidím…
    Ale s tím počasím s Tebou plně souhlasím, pro mě by taky mohlo být pořád pod mrakem, ta vedra mě totálně ubíjela….A už máte doma fotečku mimča?

    #862240
    Anonym
    Host

    Ahoj budoucí maminy, přidávám se k Vám, neboť po dlouhém snažení se jsme konečně v očekávání a termín máme přelom únor/březen… 🙂 dodatečně gratuluji všem k početí a doufám, že se všechny dočkáme krásných, zdravých a hodňoučkých mimášků a těhu si budeme náležitě užívat i přes ty těhotenské trablíky 🙂 Jinak Sussan, s tatínky je to komplikovaný řekla bych – ten můj i přes půlroční snahu byl vykulen a překvapen a doteď zatím nepociťuji z jeho strany nějaké nadšení bo výrazné štěstí. Ono taky na UTZ není zatím mimášek podobný nám, ale červíkům bo meruňkám /záleží v jaké je poloze/ a tak není divu – chlapům to nic neřiká a neprožívají to tolik – navíc veškeré změny pociťujeme na svých tělech i duších my – ženy a jim to dojde až dýl, až doneseš fotečku mimášků, kde bude vše jich rozeznatelné a podoba bude lidská – a asi až začnou pohyby a bříško bude větší, uvidíš – budou Ti naši taťkové taky nadšení – doufám v tom a věřím, že to mají takhle…. takže nezoufejme, všechno přijde… 🙂 a u vás dvojnásob 🙂 přeju zdravé nekomplikované těhulkování a žádné nervy 🙂 opatrujte se všechny, pa

    #862241
    Anonym
    Host

    Čauky Monish,
    tak i Tobě moc moc gratuluju a hlavně,ť je drobeček v pořádku. Náš taťka se s námi začíná chlubit tak myslím, že je to an dobré cestě. ale máš pravdu, že největší posun začal, jak se zvětšilo bříško a donesla jsem domů fotku drobečků:-)Dneska jdeme zase na kontrolu tak snad bude vše nej nej ….
    Takže přeju všem málo nevolností v tom příšerným vedru……:P

    #862242
    Anonym
    Host

    No tak vidíš Susann, nakonec bude taťka pyšnej a bude se s vámi všude chlubit 🙂 myslim, že takovej bude i ten náš – jdeme příští týden na velkej UTZ (ve 12.tt) a taťku bereme sebou, a jelikož je to cíťa, tak věřim že až mimáška uvidí, tak bude celej hyn a na měkko 🙂 z těch rozmazaných fotek, který dostávám od Dr. není nic poznat – jsou to jen vytištěný obrázky z UTZ na klasický papír, tak to vypadá spíš jak předpověď počasí 😀 uvidíme, zatím bříško není moc vidět, tak to neprožívám tolik ani já, pač mi není vůbec špatně – jen jsem unavená a bolí mě prsa…jinak vůbec nic, takže to mám pohodový a lituju ty maminy, který trpěj – ale pro dobro věci, tak se to dá snést..:) a jak dopadla kontrola?

    #862243
    Anonym
    Host

    jo jo včera jsem dovezla už i oblečky a dudlíky, co jsme dostali od babiček, tak byl taťulda naměkko, myslím, že vše bude dobré:D
    no kontorola dopadla fajně i když jsem nepřibrala ani gram ( ale přes břicho mám už 20cm navíc ) miminka rostou jako zvody a dokonce tak , že nám posunuli termín na 14/2 to bude veselej Valentýn:-))My jdeme příště už taky na velkej ultrazvuk tak snad uvidíme mamutky víc a pak se hned jdeme podívat do jedné porodnice tak jsem zvědavá:)
    tak to můžu jen závidt já se s nevolností peru8o| od 4 týdne a nechce furt přestat:-)))

    #862244
    Anonym
    Host

    zdravím všechny maminky, jsem tu nová, tak doufám, že mne přijmete mezi sebe. Termín máme kolem 17. února. Pro nás třetí překvapující dítko:) . Chci se jen zeptat jaké máte zkušenosti s objednáním na odběry a velký ultrazvuk v gennnetu? Dostala jsem žádanku od svého lékaře na vyšetření na konci 9 týdne kdy potvrdil těhotenství, že vyšetření potřebuje kolem 12-13 týdne, a když jsem tam přišla, tak mi bylo řečeno, že mě nemůžou vzít, protože mají plno už přes 6 týdnů, to samé u Apolináře. Je opravdu objednací doba až 6 týdnů dopředu? Nikde mě tím pádem nevzali (nyní jsem 13+0), s tím, že mi má odběry udělat v 16 týdnu udělat sám lékař a poslat. Dost mě to zmátlo, protože ani argument, že
    druhé dítě mělo geneticky zjištěnou vadu ledvin už v těhotenství je nezajímal, a z tohoto důvodu můj lékař chce toto vyšetření , a taky hraje roli můj i manželův věk mě je 35 a manželovi 46. Můj lékař je bohužel na sympoziu v USA, takže jsem se na něj obrátit nemohla. Teď bohužel budu trnout strachy, jestli je vše v pořádku dalších 14 dnů, než přijede a prohlédne vše ultrazvukem co má. Mám pocit, že snad bude rodit celá Praha či co. Ještě jeden dotaz, v kolikátém týdnu bvych se musela zaregistrovat v Thomayerce, když tam chci rodit? Asi dle všeho taky pomalu už teď? Omlouvám se za vylité srdíčko, ale ještě před 4-5 lety taková situace nebyla možná, doba objednání byla všude běžně mezi 3-4 týdny a pokud byl náběh na genetickou vadu, tak prakticky bez objednání, čekací doba byla maximálně 1-2 týdny. Všem maminkám přeji méně starostí a stresu, než máme my:)

    #862245
    Anonym
    Host

    Ahoj Evči, samozřejmě Tě tu vítáme, já Ti asi bohužel moc neporadím jelikož jsem prvorodička a ještě s dvojčátky, takže si sama se sebou nevím rady.A tak nějak tím vším procházím za pomocí svého doktora. Já jsem te’d v 13+6 a pan doktor nás na velký ultrazvuk a na krev pozval 6/9 prý se to musí dělat v jednom týdnu a zaráz, tak nevím. Taky říkal, že musí ta kontrola být zrovna v tom týdnu co nás objednal, jelikož pak to nemá smysl, jak říkám čekám naše první miminka, tak nevím jak moc se to musí dodržet…Jinak na toho 6 jsem si domluvila už i prohlídku porodnice, protože náš pan doktor porodník není, tak jsem si ji začala hledat sama, jelikož nevím kdy se dvojčátka narodí, ale vzhledem k tomu jak rostou tak asi dřív:-)))
    tak tovšechno zkus zvládat s chladnou hlavou, ať je miminko v klidu a uvidíš třeba se to nějak vytříbí,však v Praze musíte mít porodnic, nebylo by třeba jinde místo, kde by Ti udělali ten ultrazvuk?
    Hodně klidu a krásný víkend všem!!!!

    #862246
    a areviv
    Registrovaný uživatel

    Ahojky holky,maminky,
    jsem tu dnes poprvé,čekáme naše první miminko,termín máme kolem 17.2.2010 🙂 a už teď se moc těšíme.Kontrolu máme taky 6.9. jako susanna.s ,ale pan doktor neříkal nic o odběru krve nebo jiném vyšetření.Kromě UTZ nám nic jiného ještě nevyšetřoval.Tak nevím,ale snad ví co a jak.

    #862247
    Anonym
    Host

    Ahoj holky, gratuluju k dalším přírůstkům!
    Evca: Evičko, taky moc neporadím, jsem prvorodička z malého města a na první vyšetření jdu teprve zítra, tj. v 16. týdnu. Doktor mi ještě ani nebral krev, ani moč, UTZ jen v 6. týdnu, což se mi zdá dost podezřelé, ale nechci si s tím lámat hlavu a připouštět si, že by cokoliv mohlo být špatně. Registrovat v porodnici by ses měla nejspíš ve 14. týdnu – zde je odkaz na článek: http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/rodicky-se-musi-registrovat-ve-vsech-porodnicich-v-praze_100660.html. Ale podle debat na netu to bývá i dřív. Nejlepší je si tam zavolat, oni ti řeknou kdy.
    Susanne: Tak fotečka snad bude zítra:D . Drobeček by měl mít kolem 10 cm, aspoň podle Babywebu, tak už jen 5x tolik a bude z něj hotové miminko. Už se těším, až mi začne trochu růst bříško, zatím nic nejde vidět. Zhubla jsem přes 5 kilo a nabrala zpět teprve 2. Aspoň ještě nemusím shánět žádné těhotenské oblečení, návštěvy obchodů jsou pro mě za trest. Ne že bych nerada nakupovala, ale nějak mě zlobí tlak.
    Všem krásný den a pozdravujte drobečky uvnitř!

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (z celkem 5,748)
  • Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist