Indická polévka z červené čočky

foto: archiv Country Life

 Doba přípravy 40 minut * Rozpis na 4 porce


Ingredience:

  • 150 g červené čočky loupané půlené
  • 100 g červené cibule na větší kostky
  • 100 g řapíkatého celeru na kostky
  • 50 g mrkve na kolečka
  • 1 větší brambora na kostky
  • 50 g rajčatového protlaku
  • 1 l zeleninového vývaru nebo vody
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce kari
  • 50 g čerstvého nastrouhaného zázvoru
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvý koriandr
  • jemně nasekaná chilli paprička (nemusí být)
  • 1 kostka zeleninového bujónu Würzl mořská sůl

Postup přípravy:

  1. Přidejte protlak, krátce zasmažte, zalijte vodou nebo vývarem, osolte a ochuťte bujónem.
  2. Cibuli nechte na oleji zesklovatět. Přidejte česnek, zázvor a koření, krátce orestujte.
  3. Vložte zeleninu a vařte, dokud není brambora měkká. Nakonec vsypte červenou čočku, krátce povařte, odstavte z plotny a pod pokličkou nechte dojít, dokud čočka nezměkne.

Tip: Polévku podáváme posypanou nasekaným čerstvým koriandrem.

Tento recept je vyzkoušený v restauraci Country Life v Praze a připravil jej pro vás šéfkuchař Petr Klíma.


Pro přípravu tohoto receptu budete mimo jiné potřebovat:

Čočka červená půlená bio, COUNTRY LIFE, 500 g

Protlak rajčatový bio, MANFUSO, 800g

Bujón zeleninový WÜRZL kostky bez droždí bio, 72 g

 

12. 6. 2013 |
Z dostupných zdrojů zpracovala redakce Babywebu
Komentáře k článku
Počet komentářů: 1
Obrázek uživatele Uživatelka Babyweb.cz
Uživatelka Baby...
červená čočka mile překvapila - kupované přes eshop
Komentáře mohou vkládat pouze registrované a přihlášené uživatelky. Zaregistrujte se nebo se přihlaste.

Naposledy navštívené