Je mi 24 let, jsem ve 26tt, asi před týdnem mě…

Je mi 24 let, jsem ve 26tt, asi před týdnem mě začal pobolívat podbřišek a píchat mě v něm. Můj gynekolog mě vyšetřil, vagnálně jsem prý v pořádku, a napsal mi na to magnesium po dvou tabletách třikrát denně. Beru ho druhý den, ale zatím nepomáhá. Kdy by mělo zabrat? Mám strach abych nezačala předčasně rodit, nebo nepřišla o miminko. Co ještě já sama mohu udělat abych tomu předešla? Současně beru vitamíny Pregnium od Walmark, jednu tabletu denně, nemohou se účinky nějak ovlivňovat?

Odpověď

Dobrý den, je velmi těžké radit na dálku. Vaginální nález zhodnotil Váš gynekolog, magnézium je v situacích, jakou popisujete, lékem první volby. Pokud nedochází ke zlepšení, navštivte svého gynekologa dříve, než jste byli domluveni. Pomoci v diagnóze a odhadu rizika předčasného porodu by také mohlo vyšetření děložního hrdla ultrazvukem (cervikometrie). Kombinace léků, kterou popisujete, by nijak vadit neměla.

28.8.2012 5:46

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist