Kofty z červených fazolí

Doba přípravy 40 minut + vaření fazolí a brambor * Rozpis na 4 porce


Ingredience: 

  • 400 g uvařených fazolí (cca 160 g fazolí v suchém stavu)
  • 250 g uvařených brambor
  • 100 g cizrnové mouky
  • 1 vejce
  • 1 lžička koriandru
  • 2 lžičky bujonu Würzl
  • 2 lžičky kari
  • 1 chilli paprička
  • 50 g sekaného čerstvého špenátu
  • 1 stroužek česneku
  • olivový olej
  • špetka sekaného čerstvého koriandru

Postup přípravy: 

  1. Červené fazole nechte přes noc namáčet a potom vařte v nové vodě 1,5 – 2 hodiny.
  2. Zchladlé fazole a brambory vložte do mísy spolu s kořením a česnekem a důkladně rozmixujte. Přidejte vejce, cizrnovou mouku, sekaný špenát, zeleninový bujon Würzl a koriandr, promíchejte.
  3. Z hmoty tvořte válečky, které napíchněte na špejli. Pečte na vymaštěném plechu 15 minut při 180 stupních. V průběhu pečení můžete kofty otočit a potřít olejem.

TIPY:

  • Podávejte s pečivem.
  • Kofty můžete také doplnit čerstvým zeleninovým salátem nebo vařenou či dušenou zeleninou.
  • Jsou výborné i s omáčkou z jogurtu a máty servírované s tortilou.
  • Ze stejné směsi vytvořte kuličky, které můžete podávat s rajčatovou omáčkou a těstovinami.

Pro přípravu tohoto receptu budete mimo jiné potřebovat:

Červená fazole ledvina bio, COUNTRY LIFE, 500 g 

Cizrnová mouka instantní bio, COUNTRY LIFE, 400 g  

31. 7. 2013 |
Z dostupných zdrojů zpracovala redakce Babywebu
Komentáře k článku
Počet komentářů: 0
Komentáře mohou vkládat pouze registrované a přihlášené uživatelky. Zaregistrujte se nebo se přihlaste.

Naposledy navštívené