Kroupové rizoto s kuřetem

Ingredience:

SUROVINY PRO 1 DĚTSKOU A 1 DOSPĚLOU PORCI
120 g kuřecího masa
2 mrkve
1 PL řepkového oleje
120 g perlových krupek
300 ml mrkvového džusu
2 PL kyselé smetany
2 PL sekané petrželky (zmraz.)
sójová omáčka
pepř

Popis přípravy:

1. Kuřecí maso omyjeme, usušíme a nakrájíme na malé kousky. Mrkev omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
2. V hrnci zahřejeme olej. Maso v něm mírně orestujeme. Spolu s ním asi 2 min. podusíme mrkev.
3. Přisypeme krupky a krátce je orestujeme, přidáme mrkvový džus a 150 ml vody. Rizoto přivedeme k varu. Pod pokličkou vaříme na mírném ohni asi 25 min., až kroupy změknou. Častěji promícháme, případně podlijeme vodou.
4. Před servírováním vmícháme kyselou smetanu a petrželku. Porci pro dospělého okořeníme sójovou omáčkou, pepřem a kari.

Pozitivní účinky Kroupy obsahují balastní látky, hořčík, fosfor a železo, kuře bílkoviny, mrkev a mrkvový džus beta karoten.

od 10. měsíce | zklidňující
1 porce (matka/dítě) asi 510/250 kcal
30 g/15 g bílkovin * 11 g/5 g tuku * 73 g/37 g sacharidů

20. 4. 2009 |
Redakce Babywebu
Komentáře k článku
Počet komentářů: 0
Komentáře mohou vkládat pouze registrované a přihlášené uživatelky. Zaregistrujte se nebo se přihlaste.

Naposledy navštívené