Kůzle na tymiánu na citrónové omáčce

Ingredience:

Kozí maso (v bio kvalitě či "domácí")
1 větší cibule
Tymián (z květináče za oknem)
Nové koření
Muškátový květ
Voda
Bílé víno (lze vynechat)

Popis přípravy:

Na másle necháme zrůžovět jemně nakrájenou cibuli, přidá se osolené maso a opéká do růžova. Podlije se vodou (nebo směsí vody a bílého vína), přisypeme tymián, 4 kuličky nového koření a dusí do měkka. Mezitím se připraví světlá jíška, rozředí vodou, příp. vývarem. Do přecezené omáčky se přidá nastrouhaná kůra z 1/2 citronu, špetka muškátového květu a znovu krátce povaří. Omáčka se podle chuti okyselí citronovou šťávou, event. se přidá lžička cukru, a vloží se do ní měkké maso.
Tip: pokud někomu kozí maso "smrdí\, doporučuji nechat maso přes noc marinovat v citrónové šťávě (pak už do omáčku citrónovou šťávu nepřidáváme) nebo potřít česnekem.

Bio recept
Zdroj: www.jimebio.cz

21. 9. 2009 |
Redakce Babywebu
Komentáře k článku
Počet komentářů: 0
Komentáře mohou vkládat pouze registrované a přihlášené uživatelky. Zaregistrujte se nebo se přihlaste.

Naposledy navštívené