Leopardí palačinka

Ingredience: SUROVINY PRO 1 DĚTSKOU PORCI 4 PL instantních jemných ovesných vloček 100 ml mléka 1 malé vejce (vel. S) 1 PL cukru 1 ČL kakaa 1 malý banán 1 ČL másla trochu moučkového cukru na posypání Popis přípravy: 1. Ovesné vločky, mléko, vejce, cukr a kakao dobře protřepeme v šejkru. 2. Banán oloupeme a nakrájíme na plátky silné 2 […]

Ingredience:

SUROVINY PRO 1 DĚTSKOU PORCI
4 PL instantních jemných ovesných vloček
100 ml mléka
1 malé vejce (vel. S)
1 PL cukru
1 ČL kakaa
1 malý banán
1 ČL másla
trochu moučkového cukru na posypání

Popis přípravy:

1. Ovesné vločky, mléko, vejce, cukr a kakao dobře protřepeme v šejkru.
2. Banán oloupeme a nakrájíme na plátky silné 2 cm. Máslo rozehřejeme v nepřilnavé pánvi, vložíme plátky banánu a přelijeme je těstem. Pečeme na středním plameni pod pokličkou, až těsto ztuhne.
3. Palačinku opatrně přendáme na pokličku, překlopíme zpět do pánve a opékáme z druhé strany 1–2 min. Posypeme moučkovým cukrem.

Praktická rada: Malá vejce velikosti S jsou pro děti ideální. Pokud je neseženete, použijte dvojnásobné množství těsta s jedním vejcem velikosti M. Tak si může dát i maminka nebo palačinka zůstane na druhý den.

Pozitivní účinky: Oves, banán a kakao obsahují hodně hořčíku.

levné | bohaté na hořčík
20 min.
asi 465 kcal
16 g bílkovin * 16 g tuku * 65 g sacharidů

Více o tématu: dětihořčíkmaminka

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist