Ovesná kulajda: Když vás honí mlsná

Doba přípravy 35 minut * Rozpis na 4 porce


Ingredience: 

  • 2 brambory
  • hrst sušených hub
  • 1 cibule
  • 1 litr ovesného nápoje natural Oatly
  • 2 lžíce oleje
  • jablečný ocet
  • kukuřičný škrob
  • mořská sůl
  • kmín
  • cukr
  • 1 lžíce bujonu Würzl
  • 1 bobkový list
  • kopr
  • 3 kuličky nového koření a celého pepře

Postup přípravy: 

  1. Sušené houby si den předem namočte.
  2. Nakrájenou cibuli osmahněte do zlatova, zalijte 0,5 litrem vody, přidejte sůl, koření, pokrájené brambory, houby a vařte do změknutí.
  3. Přilijte Oatly, povařte, přidejte ocet a Würzl, dochuťte do skadkokysela. Zahustěte kukuřičným škrobem rozmíchaným v trošce vlažné vody.
  4. Před podáváním vyjměte koření a přisypte sekaný kopr. Polévku ještě můžete zjemnit ovesnou smetanou.

Pro přípravu tohoto receptu budete mimo jiné potřebovat:

Ovesný nápoj natural bio, OATLY, 1 l 

Olivový olej bio, EMILE NOEL, 500 ml

Zeleninový bujon Würzl sklo bio, BRUNO FISCHER, 250 g 

7. 8. 2013 |
Z dostupných zdrojů zpracovala redakce Babywebu
Komentáře k článku
Počet komentářů: 0
Komentáře mohou vkládat pouze registrované a přihlášené uživatelky. Zaregistrujte se nebo se přihlaste.

Naposledy navštívené