Ovesná kulajda: Když vás honí mlsná

Doba přípravy 35 minut * Rozpis na 4 porce Ingredience: 2 brambory hrst sušených hub 1 cibule 1 litr ovesného nápoje natural Oatly 2 lžíce oleje jablečný ocet kukuřičný škrob mořská sůl kmín cukr 1 lžíce bujonu Würzl 1 bobkový list kopr 3 kuličky nového koření a celého pepře Postup přípravy: Sušené houby si den předem […]

Doba přípravy 35 minut * Rozpis na 4 porce


Ingredience:

  • 2 brambory
  • hrst sušených hub
  • 1 cibule
  • 1 litr ovesného nápoje natural Oatly
  • 2 lžíce oleje
  • jablečný ocet
  • kukuřičný škrob
  • mořská sůl
  • kmín
  • cukr
  • 1 lžíce bujonu Würzl
  • 1 bobkový list
  • kopr
  • 3 kuličky nového koření a celého pepře

Postup přípravy:

  1. Sušené houby si den předem namočte.
  2. Nakrájenou cibuli osmahněte do zlatova, zalijte 0,5 litrem vody, přidejte sůl, koření, pokrájené brambory, houby a vařte do změknutí.
  3. Přilijte Oatly, povařte, přidejte ocet a Würzl, dochuťte do skadkokysela. Zahustěte kukuřičným škrobem rozmíchaným v trošce vlažné vody.
  4. Před podáváním vyjměte koření a přisypte sekaný kopr. Polévku ještě můžete zjemnit ovesnou smetanou.

Pro přípravu tohoto receptu budete mimo jiné potřebovat:

Ovesný nápoj natural bio, OATLY, 1 l

Olivový olej bio, EMILE NOEL, 500 ml

Zeleninový bujon Würzl sklo bio, BRUNO FISCHER, 250 g

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist