Pohankové placky

Ingredience:

150g pohanky
mléko
1 vejce
2 lžíce grahamové mouky
sůl
pepř
majoránka
3 stroužky česneku

Popis přípravy:

Pohanku uvaříme dle návodu, vaříme ji v mléce. Uvařenou pohanku osolíme, opepříme, přidáme majoránku. Dále přidáme prolisovaný česnek, vejce a mouku. Hmotu rozdělíme na 6 přibližně stejných dílků, utvoříme z nich malé bochánky a naskládáme na plech vyložený papírem na pečení. Mokrou lžící každý bochánek rozetřeme na placku. Upečeme dorůžova (180°C, 20-25 minut).Tyto placky jsou výborné za studena i za tepla. Za tepla je můžete podávat k masům,dušené mrkvi nebo špenátu.

Zdroj: www.jimebio.cz

8. 10. 2009 |
Redakce Babywebu
Komentáře k článku
Počet komentářů: 0
Komentáře mohou vkládat pouze registrované a přihlášené uživatelky. Zaregistrujte se nebo se přihlaste.

Naposledy navštívené